Dani filma, rocka i anđela - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Dani filma, rocka i anđela

Dani filma, rocka i anđela

Ističe rok prijave za DHF, a otkucava i zadnji rok za rentanje anđela. Spreman je žiri DORF-a, a mi se opraštamo od redatelja Branka Ranitovića.
 

s.p. 04.02.2010 0 komentara

Dani filma, rocka i anđela

Podsjećamo kako prijave za 19. Dane hrvatskog filma, koji će se ove godine održavati od 6. do 10. travnja u prostorima Studentskog centra, traju još samo do 8. veljače. Svake godine prikazuje se i vrednuje jednogodišnja domaća filmska produkcija čiji program konkurencije podrazumijeva razne filmske vrste i rodove. Ovogodišnji programski selektori su: Ivan Salaj za igrani film, Jakov Kosanović za dokumentarni film, Hrvoje Turković za animirani, Ana Hušman za eksperimentalni film te Arsen Oremović za glazbene i namjenske spotove.

Određeno je da će pobjednički film ovogodišnjeg DORF-a izabrati tročlani žiri u sastavu: Igor Mirković – novinar, autor nagrađivanih dokumentarnih filmova, direktor Motovun film festivala; Gordan Nuhanović – novinar, književnik; Petar Mitrić – selektor programa 'Mladi Autori Evrope' Palić film festivala, bas gitarist u bandu Pionir 10. I publika u Rijeci izabrat će svog pobjednika, i to direktnim glasovanjem u kinu. Više detalja o cijeni ulaznica, kompletnom rasporedu projekcija i popratnih događanja te ostalim pojedinostima potražite sljedeći tjedan na službenoj stranici Festivala.


Video najava 19. Dana hrvatskog filma.

Posljednji je trenutak za licitiranje u donacijskoj akciji Rentaj anđela. U ponedjeljak 08.02. do točno u podne moći će se licitirati za jednog od ponuđenih anđela. Prikupljeni iznos ide u fond za debitantske filmove koje će Blank prezentirati za točno godinu dana u Tuškancu. Na Valentinovo, 14.02. će, osim susreta Donatora i Anđela, u kinu Tuškanac od 20h biti prikazana Blankova najsvježija produkcija filmova, izložba slika anđela Marte Crnobrnje te koncert grupe Štakor ugrizo bebu. Nakon filmova bit će druženje s autorskim ekipama, uz Badelove delicije, Red Bull i svirku!

Za kraj imamo i jednu tužnu vijest: 27. siječnja je nakon duge bolesti u Rovinju preminuo redatelj Branko Ranitović. Njegova duga filmska karijera obilježena je s oko 150 filmova za strane i domaće producente i četrdesetak nagrada. Filmsku karijeru započeo je 1949. kao redatelj nastavnih filmova u Zagrebu. Kasnije se bavio dokumentarnim filmovima o dječjim crtežima i serijom edukativnih i nagrađivanih crtanih filmova o prometnim znakovima. Od kraja pedesetih godina režirao je mnoge dokumentarne filmove, među kojima se ističu 'Kamera 300', 'Pogreb Štefa Halačeka' i 'Plameni cvijet'.

Komentari

Nema komentara.