Novo 'Novo, novo vrijeme' - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Novo 'Novo, novo vrijeme'

Novo 'Novo, novo vrijeme'

Rajko Grlić i Igor Mirković spremaju dodatak 'Novog novog vremena', a snimat će ga sa Stjepanom Mesićem i Ivom Josipovićem!

s.p. 03.02.2010 0 komentara

Novo 'Novo, novo vrijeme'

Povodom kraja mandata predsjednika Mesića Rajko Grlić i Igor Mirković snimaju dodatak svom poznatom dokumentarcu 'Novo, novo vrijeme'. Na godišnjicu izborne pobjede Stjepana Mesića organizirat će se svečana projekcija tog dokumentarca, i to u nedjelju, 7. veljače u 20 sati u kinu Europa! Redateljski dvojac Grlić -Mirković tijekom projekcije snimat će nastavak filma pod imenom 'Novo, novo vrijeme – deset godina poslije', a na svečanoj projekciji bit će prisutni sadašnji predsjednik Stjepan Mesić i novoizabrani predsjednik Ivo Josipović!
 
U vrijeme redovitog prikazivanja 'Novo novo vrijeme' bio je svojevrsni filmski fenomen: bio je prvi dokumentarac u novoj Hrvatskoj prikazan u redovitom kino-programu. Tada ga je vidjelo čak 30 tisuća ljudi i prikazan je na nekim od najuglednijih dokumentarnih festivala. Taj film pratio je prijelomne izbore 2000., a završio je velikim iznenađenjem - pobjedom predsjednika Mesića koji sada završava mandat. On će ujedno biti i prvi predsjednik u povijesti Hrvatske koji je s vlasti otišao u mirovinu, pa će o tom povijesnom događaju govoriti 'Novo novo vrijeme – deset godina poslije'.

Sva tri programska sadržaja – film 'Novo novo vrijeme', novosnimljeni epilog 'Deset godina poslije' i reportaža sa svečane projekcije u kinu Europa bit će prikazani u specijalnom programu na RTL televiziji u nedjelju, 21. veljače.

Komentari

Nema komentara.