Uzmite im nagradu! - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Uzmite im nagradu!

Uzmite im nagradu!

'Kino Lika' dobilo nagradu u Italiji, a Ministarstvo kulture i Festival mediteranskog filma Split traže one koje će nagraditi.

s.p. 07.04.2009 0 komentara

Uzmite im nagradu!

'Kino Lika' Dalibora Matanića osvojila je Grand Prix na upravo završenom Festivalu europskog filma u talijanskom gradu Lecceu! U glavnom programu festivala prikazano je deset filmova, a stručno mišljenje žirija poklopilo se s s mišljenjem publike. To je 12. međunarodni filmski festival na kojem je 'Kino Lika' sudjelovao u proteklih pola godine, te četvrta međunarodna nagrada. Mataniću je Grand Prix uručen u nedjelju, na svečanosti zatvaranja Festivala europskog filma.

Otvoren je natječaj Ministarstva kulture za dodjelu 'Nagrade Vladimir Nazor' za 2008. Nagrada se dodjeljuje za najbolje umjetničko ostvarenje objavljeno ili izvedeno tijekom prošle godine. Dodjeljuje se i nagrada za životno djelo istaknutim umjetnicima koji su svojim stvaralaštvom obilježili vrijeme u kojemu su djelovali. Više o prijavi na Natječaj možete saznati ovdje.


'Kino Lika' nastavlja skupljati nagrade.

2. Festival mediteranskog filma Split objavio je da je natječaj za filmove dugog i kratkog metra završen, te je sa zadovoljstvom objavljeno da je pristiglo preko pedeset filmova oba metra. Nakon filmskog natječaja raspisuje se natječaj za najbolju fotografiju na temu 'Splitsko stanje uma'. Fotografije se mogu slati na e-mail mediteran@mbi.hr, a natječaj se zatvara 15. svibnja, dok će imena dobitnika biti objavljena na web stranici festivala 22. svibnja. 

U velikogoričkoj dvorani Galženica, 7. travnja, s početkom u 19 sati održat će se projekcija dokumentarnog filma i tribina 'Hrvatska – (K)raj na zemlji'. Film govori o poteškoćama tražitelja azila u Hrvatskoj, a na popratnoj tribini sudjeluju autor filma Oliver Sertić i Drago Župarić-Iljić iz Centra za mirovne studije. Kao dodatak tribini, prikazat će se i dokumentarni film 'Turistički kamp' autora Jennifer Lyons-Reid i Carla Kuddella. Ulaz je slobodan.

'Hrvatska – (K)raj na zemlji'

A dokumentarac 'Edo Maajka-Sevdah o rodama'  /naslovna/ scenarista i redatelja Silvija Mirošničenka prikazat će se 11. travnja na Chicago Festival of Bosnian-Herzegovinian Film 2009. Film prati repera Edu Maajku od rodnog Brčkog do Novog Pazara gdje treba održati prvi koncert takve vrste u tom dijelu Sandžaka. Jedan od najuspješnijih dokumentaraca HTV-a bit će u prilici vidjeti i gledatelji te televizije, i to oni koji ostanu budni u noći s ovog utorka na srijedu u 0.30h.

Komentari

Nema komentara.