Rokajte uz bogati DORF! - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Rokajte uz bogati DORF!

Rokajte uz bogati DORF!

Raspojasajte se uz metalce, Gogol Bordello i Let 3, plešite uz vesele Cinkuše i tetu Lizu, pjevajte Arsena i skulirajte se uz zvuke EKV-a.

s.p. 04.03.2009 0 komentara

Rokajte uz bogati DORF!

Počinje 3. Festival dokumentarnog rock filma - DORF koji je svake godine sve veći i sadržajniji. Od 5. do 8. ožujka na festivalu će biti prikazano 20 glazbenih dokumentaraca iz deset zemalja, od kojih će u konkurenciji za najbolji film Festivala biti njih devet. DORF se danas otvara izložbama plakata Igora Hofbauera (ilustrator Močvare!), te izložbom plakata 'Arsen - Kino Sloboda'. Na otvorenju te izložbe u Galeriji Slavka Kopača gost će biti i Arsen Dedić, kome je posvećen dokumentarac 'Arsen - Brod u boci' Mirka Duića.

Od stranih filmova treba izdvojiti američki 'Gogol Bordelo Non Stop' kolumbijske redateljice, te dva filma Scota McFadyena i Sama Dunna, 'Metal: A Headbanger’s Journey' i 'Global Metal' koji poučavaju 'neznalice' o svijetu heavy metala. Dosta pažnje sigurno će privući srpski film o EKV-u 'Kao da je bilo nekad', a domaći fanovi rocka uživat će u filmovima o Cinkušima i njihovoj kolegici teti Lizi. Posebna domaća poslastica je koncertni film Leta 3 'Živa pička' u režiji kultnog Radislava Jovanova Gonza /naslovna/.


'Gogol Bordello Non-Stop', r: Margarita Jimeno, trailer.

Tijekom trajanja DORF-a, na kojem će po prvi put dio festivalskog programa biti i u Županji, bit će prikazana i dva izbora video-spotova: spotovi Hladnog piva i spotovi nezavisne produkcije u izboru Irene Mihalinec iz Formalin dizajn studija. Predviđen je i popratni program s nizom koncerata te će tako na otvorenju Festivala nastupit Radikal Dub Kolektiv, a uslijedit će nastupi Small House Browna te Hladnog piva, dok će u Županji nastupit rock bend Sheitans.

Pobjednički film ovogodišnjeg DORF-a izabrat će tročlani žiri u kojem su redatelj Dalibor Matanić, medijska pedagoginja iz Novog Sada i autorica glazbenih dokumentaraca Brankica Drašković te prošlogodišnji pobjednik Silvio Mirošničenko. Informacije o pobjedniku očekujte nakon kraja Festivala, a dodatne informacije potražite na službenoj stranici ovdje.

Komentari

Nema komentara.