Yugonostalgija, Mediteran, rock i ekologija - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Yugonostalgija, Mediteran, rock i ekologija

Yugonostalgija, Mediteran, rock i ekologija

Ex-Yu ćete naći u Bruxellesu, Mediteran je u Širokom Brijegu, rock dokumentarci u Vinkovcima. Ekološki festival je u Sisku i - putuje po okolici.

s.p. 05.03.2008 2 komentara

Yugonostalgija, Mediteran, rock i ekologija

Gdje možete vidjeti kratke filmove iz bivše Juge? U Zagrebu? Beogradu? Sarajevu? Ne, u Bruxellesu! Grupa filmskih studenata tamo je još 2005. osnovala udrugu [YU] film i počela održavati filmske večeri posvećeni najboljim autorima iz bivše SFRJ. Od prošle godine oni na Briselskom međunarodnom festivalu kratkog filma uređuju program s kratkim filmovima iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Makedonije i BiH. Stoga su domaći filmaši pozvani da pošalju svoje radove na DVD-u ili VHS-u, a krajnji rok je blizu - 10.03.2008. Adresa na koju se šalju radovi je: María Palacios Cruz, 33 rue de la Lini, 1060 Brussels, Belgium.

A bratstvo i jedinstvo možete širiti i u susjednoj BiH. Do 1. lipnja 2008. primaju se  prijave za sudjelovanje u natjecateljskom programu 9. Mediteran Film Festivala, koji se od 3. do 6. rujna održava u Širokom Brijegu. Primaju se isključivo dokumentarni filmovi autora iz 22 mediteranske zemlje, a selektor je i ove godine hrvatski redatelj Damir Čučić. Osim natjecateljskog programa bit će prikazano i nekoliko igranih filmova, a najavljuju se i najznačajniji dugometražni dokumentarci novije svjetske produkcije. Pravilnik i prijavnica nalaze se na službenoj stranici Festivala ovdje.


Najava za 'The Clash Live: Revolution Rock'

Drugi Festival dokumentarnog rock filma (DORF) 06.03. otvora svjetska premijera novog filma o bendu The Clash, pod nazivom 'The Clash Live: Revolution Rock'. Film traje 66 minuta, a sadrži do sada neobjavljene koncertne snimke kultnog sastava. Ekskluzivnom prikazivanju filma nazočit će i sam autor, Don Letts, a nakon otvorenja,  Letts će u Kildare's Music Pubu u Vinkovcima nastupiti i kao DJ. Više detalja o cijeni ulaznica, filmovima i događanjama potražite na službenoj stranici Festivala.

U Sisku će se od 03.06. do 07.06. održati 1. međunarodni festival kratkog filma o zaštiti okoliša - SEFF. Sisak Eco Film Festival nije vezan samo uz Sisak, već je to jedini putujući ekološki festival. Ove godine na voznom redu su stanovnici mjesta u Sisačko-moslavačkoj županiji koja se nalaze na obalama rijeka. Glavna tema festivala je voda, pa će se uglavnom prikazivati edukativno-informativni filmovi vezani uz probleme zaštite i očuvanja voda. Festivalski tim će napraviti selekciju prispjelih filmova, dok će žiri za izbor najbolja tri filma i pobjednika festivala biti publika. Na svečanom zatvaranju nagradit će se i sretni gledatelji, i to 'ekološki prihvatljivim' biciklom. Propozicije Festivala i prijave su na sajtu organizatora ovdje.

Komentari
Yasmin 19.11.2021

Upadłość Konsumencka Sanok Prawo upadłościowe samo w
sobie nie jest trudne do zrozumienia. Problem polega na tym,
że informacje na ten temat są rozproszone w różnych źródłach.

Nasi specjaliści w zakresie przygotowania upadłości konsumenckiej
w Sanoku pomogą Ci zrozumieć prawo, które jest dla Ciebie istotne.

- Upadłość Konsumencka Sanok https://sites.google.com/view/upadlosckonsumenckasanok/

Darryl 07.11.2021

What's up, its pleasant paragraph concerning
media print, we all be aware of media is a enormous source of information. https://sites.google.com/view/kancelaria-upadlosc/home