DORF u 3 grada - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      DORF u 3 grada

DORF u 3 grada

Festival rock dokumentaraca ima filmove o punku, raveu, freak folku, Divljanu i Pistolsima, a održava se istovremeno u Vinkovcima, Zagrebu i Rijeci.

s.p. 28.01.2010 0 komentara

DORF u 3 grada

Festival dokumentarnog rock filmaDORF '10 održat će se po prvi put istovremeno u 3 grada: od 4. do 7. ožujka u Gradskom kazalištu 'Joza Ivakić' u Vinkovcima, Dokukinu Croatia u Zagrebu, te Art-kinu Croatia u Rijeci. Na otvorenju u Vinkovcima bit će prikazan film 'Dr. Feelgood – Oil City Confidential' britanskog filmaša Juliana Templea, 'Prvi pravi ženski zvuk' autorice Brankice Drašković te film 'Astralis – institucija' Igora Neljaka o pionirima hrvatskog rave pokreta. Među pretežno premijernim radovima treba izdvojiti filmove o Vladi Divljanu, Tomislavu Golubanu, Metalcamp festivalu, Le Zboru ili Radio Študentu.


'Dr. Feelgood – Oil City Confidential', trailer.

Kao hitovi festivala mogli bi se izdvojiti filmovi nizozemskog autora Davida Kleijwegta 'Eternal Children' o freak folk sceni te 'Low – You may need a murderer' o istoimenom američkom bandu, kao i tri filma njemačkog filmaša Petera Braatza o Walkaboutsima, Damo Suzukiju i Sex Pistolsima. Peter Braatz će dobiti i Posebno priznanje DORF-a, i to za dosadašnji rad i sjajne underground filmove koje je snimio, a gost Festivala bit će i David Kleijwegt iz Nizozemske sa gore navedenim filmovima. Neki filmovi biti će prikazani u sva 3 grada, a neke će imati ekskluzivnu priliku pogledati samo gosti u Rijeci, Zagrebu ili Vinkovcima.

Na ovogodišnjem Festivalu bit će prikazan ukupno 21 dokumentarni glazbeni film iz 8 zemalja. U popratnom programu posjetitelji će imati priliku vidjeti zanimljive stripove skupine Emisija emocija, brojne koncerte i promocije knjiga. U subotu, 07.03., u vinkovačkom Vanilla clubu će nastupiti Darko Rundek sa Cargo Orkestrom, a bit će organizirana i promocija drugog izdanja zbirke pjesama Darka Rundeka 'Uhovid'. U Rijeci će svoje koncertne fotografije izložbom 'Vidi Muziku' predstaviti ekipa s portala Muzika.hr. Više detalja o cijeni ulaznica, kompletnom rasporedu projekcija i popratnih događanja te ostalim pojedinostima potražite uskoro na službenoj stranici Festivala.

Komentari

Nema komentara.