Obamanija! - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Obamanija!

Obamanija!

Barack Obama još nije ni uselio u Bijelu kuću, a već se o njemu snima dokumentarac i nagađa se tko će ga glumiti u igranim biografijama.

s.p. 06.11.2008 0 komentara

Obamanija!

Obama dobiva svoj prvi film koji je već sigurni hit. HBO dovršava još neimenovani dokumentarac u produkciji Edwarda Nortona i njegove kompanije Class 5 Films. Redateljice Amy Rice i Alicia Sams imale su ekskluzivan pristup Obami tijekom predsjedničke kampanje, ali je sve počelo prije - projekt se spremao čak dvije i pol godine. Sve je počelo nakon Obaminog govora na Nacionalnoj konvenciji demokrata 2004., kada su filmašice prvi put odlučile pristupiti Obami. Nakon dozvole za snimanje, počele su ga snimati za vrijeme njegovog posjeta Africi 2006., zabilježile su njegovu objavu nominacije početkom 2007., a luda sreća je da je predmet njihovog dokumentarca u međuvremenu postao najpopularniji političar Amerike, ali i svijeta.


Barack Obama - povijesni govor koji ga je proslavio na Nacionalnoj demokratskoj konvenciji 2004.

Sada je filmska ekipa mogla snimiti i njegov povijesni izbor za predsjednika, a prije premijere 2009. redateljice moraju snimiti još i efektan kraj - polaganje prisege i prvi predsjednički govor. Filmska prava za ovaj dokumentarac počinje se računati u milijunima, nitko dosad nije uspio snimati Obamu tako opsežno i izbliza - film će sadržavati njegove osobne snimke, te snimke osoblja, volontera, obitelji i prijatelja.

A magazin Premiere predlaže igrani film i zna na koga bi se trebalo kladiti kao sigurnog filmskog dvojnika Obame - Denzela Washingtona! Tamnoputu zvijezdu vole i crnci i bijelci, a poznat je po ulogama smirenih, dostojanstvenih Afroamerikanaca u koje se uvijek možete pouzdati. Čak je glumio i legendarnog, ali kontroverznog crnačkog lidera Malcolma X-a, pa uloga Obama sigurno ne bi bila iznenađenje.


Denzel Washington drži nadahnuti govor kao Malcolm X u istoimenom filmu o crnačkom lideru.

Filmskog Obamu 'oženili' bi za Angelu Bassett ili Sophie Okonedo, a iskusna u takvim ulogama je sigurno i Thandie Newton, koja je baš nedavno bila Condoleezza Rice u Stoneovom 'W'.

A kad smo kod likova iz protivničkog tabora, tu si je Premiere tek dao oduška. Dakle, kao protukandidata McCaina predlažu 'ludog' Dennisa Hoppera, Lee Ermeya (opaki narednik iz 'Full Metal Jacketa'), Andyja Serkisa (Gollum iz 'Prstenova'!) i zubatog Garyja Buseya. A Sarah Palin, nesuđenu potpredsjednicu bi i na filmu sigurno najbolje odigrala komičarka Saturday Night Livea Tina Fey, koja je već parodira na televiziji. Sexy prijedlozi za ulogu Palin su i Geena Davis i Gina Gershon te - Frances McDormand! Ona je u 'Fargu' dobro odglumila snažnu ženu koja u nečemu sliči gđi Palin – odlično puca u zimskim uvjetima!

Komentari

Nema komentara.