Vukovarski noviteti i školica - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Vukovarski noviteti i školica

Vukovarski noviteti i školica

Vukovar Film Festival objavio je kompletan ovogodišnji filmski program, a zove vas i na radionicu dokumentarnog filma.

z.m. 04.07.2008 1 komentara

Vukovarski noviteti i školica

Uz već najavljene filmove Glavnog programa Vukovar Film Festivala u dugometražnoj konkurenciji našla se i mađarska crnohumorna komedija 'Pustolovi', Béle Paczolaya, o tri generacije luzera u jednoj obitelji. Hrvatske boje branit će Aćimovićev 'Moram spavat' anđele', a iz Srbije stiže 'Hadersfild' Ivana Živkovića, utemeljen na kazališnoj predstavi o galeriji neobičnih likova okupljenih u jednom provincijskom sobičku.

U dokumentarnom programu VFF-a našao se i bugarski 'Corridor #8' Borisa Despodova o autocesti kroz Bugarsku, Makedoniju i Albaniju koja se planira već 10 godina. 'Isus te voli' Roberta Cibisa, Lilian Franck, Michaele Kirst i Matthiasa Luthardt njemačka je čitanka religijske fanatičnosti - film prati 10.000 kršćanskih fundamentalista koji tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva 2006. pokušavaju preobratiti nogometne navijače – na njihovu terenu. U dokumentarnom programu je i mađarski 'Zjenica našeg oka' Agote Varga koji prati život slijepog para u odgoju vlastitog djeteta te 'Putovanje crvenog frižidera' Luciena Munteana i Nataše Stanković o naporima maloljetnog Nepalca koji po vrletima Himalaja na leđima nosi 100 kila težak frižider na popravak.


'Hadersfild', trailer

Na šlepu na Dunavu prikazat će se i sedam kratkometražnih filmova od kojih organizatori izdvajaju švicarsko-njemački film Reta Caffija 'Na rubu', dobitnika studentskog Oskara. O pobjednicima u tri kategorije iz podunavske konkurencije odlučit će festivalski žiri u sastavu: Nenad Polimac, Kristijan Milić i Zvonimir Jurić.

Od popratnih programa izdvaja se Svijet s projekcijama višestruko nagrađivanih filmova poput talijanske 'Gomorre' te izraelske komedije'Orkestar u gostima'. Retrospektivu rumunjskog filma smo već najavili, kao i program za najmlađe u sklopu kojega će se prikazati 'Horton' i 'Don Quijote - magareća posla'.


'Gomorra', trailer

Također, organizatori pozivaju sve zainteresirane da se prijave na radionicu dokumentarnog filma koja će se održavati za vrijeme festivala. Svi polaznici će uz teorijsku nastavu i raditi s kamerom, režirati te montirati snimljeni materijal. Zbog ograničenog broja mjesta, na radionicu se potrebno prijaviti, što možete učiniti na www.restarted.hr. Nikakvo predznanje ni iskustvo nije potrebno.Voditelji su nagrađivani autori Ana Hušman, Branko Vilus, Nebojša Slijepčević i Oliver Sertić. Radionica je svojevrsna uvertira za Malu školu dokumentarnog filma u Vukovaru koja bi se svake godine održavala u suradnji s Ružičkinom kućom.

Pročitajte i ...
Komentari
A: obyzouth 10.07.2008 Pogledaj profil

Sudjelujem u ovoj radionici. Sadržajno je bogata, predavači su zabavni i opušteni, jedino me čudi mali broj prijavljenih. Nadam se da će ovakav ili sličan vid edukacije nastaviti i tijekom godine kada bi također grad trebao biti bogat sadržajima, a ne samo par dana tijekom Festivala i da će mladi prepoznati značaj kvalitetnog trošenja slobodnog vremena na ovakve stvari.