Veseli kraj ljeta u Vukovaru - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Veseli kraj ljeta u Vukovaru

Veseli kraj ljeta u Vukovaru

3. Vukovar film festival se opasno približio. Od 26. do 30. kolovoza na moćnom Dunavu opet će se gledati odlični filmovi.

filmski.net 18.08.2009 0 komentara

Veseli kraj ljeta u Vukovaru

Uz već najavljene poslastice, Matanićev 'Tulum', 'Priče iz zlatnog doba' Cristiana Mungiua i ekipe, Porumboiuev 'Policijski, pridjev', hrvatskih 'Kenjca' i 'Metastaza', konkurencija 3. Vukovar film festivala nudi još zanimljivosti.

Kratki igrani program nudi bugarski naslov 'Sve za tebe' Tome Waszarowa koji je proglašen najboljim filmom na Festivalu kratkog filma Filmini 2008. Priča je to o nadrealnim doživljajima mlade djevojke koja na tulumu pod maskama upozna neobičnog muškarca.  Mađarski kratkiš 'Večera' priča o čovjeku koji se posklizne o pod svinjca i time na osebujan način zapečati svoju sudbinu. Film je nagrađen posebnim priznanjem na Veneciji 2008.

U dugometražnom programu igraju tradicionalno jake češke snage: Bohdan Sláma i njegov zapaženi 'Seoski učitelj', film o problemima koje prosvjetni radnik ima zbog svog seksualnog opredjeljenja. Za sve ljubitelje dobre elektronske glazbe tu je film 'Berlin Calling' Hannesa Stöhra /naslovna/, priča o berlinskom DJ-u kojeg tišti depresija i ovisnost o opijatima.


'Slomljeni zagrljaji', španjolski trailer

Dokumentarni program donosi dva hrvatska naslova - dokumentarac Marine Andree, 'Sevdah' (hrvatsko-bosanska koprodukcija) o ljudskoj boli, pjesmi i folkloru Bosne i Hercegovine te 'Marija hoda tiho' o 80-godišnjoj fotografkinji Mariji Braut koja će biti gošća festivala.

U popratnom programu Svijet hrvatsku premijeru imat će novi film španjolskog genijalca Pedra Almodovara 'Slomljeni zagrljaji', a prikazat će se Oscarom nagrađeni japanski film 'Odlasci' te 'Tražeći Erica' Kena Loacha.

Zemlja partner je Njemačka pa će se osim Retrospektive suvremenog njemačkog filma moći pogledati i izložba fotografija 'Granični slučaj', fotografa Norberta Enkera inspirirana padom Berlinskog zida koji se dogodio prije točno 20 godina. U žiriju će ove godine sjediti njemački novinar te savjetnik Berlin film festivala Bernd Buder, hrvatska glumica Nina Violić te hrvatski novinar Janko Heidl.

Sve projekcije u Ružičkinoj kući su besplatne, a projekcije na šlepu naplaćuju se 10 kuna.

Komentari

Nema komentara.