Budite i Vi selektori ZagrebDoxa! - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Budite i Vi selektori ZagrebDoxa!

Budite i Vi selektori ZagrebDoxa!

Novi ZagrebDox nudi brojne filmaše od formata, a vi možete osvojiti nagradu kao najbolji selektor ZagrebDoxa - gledajte YouTube i glasujte!

s.p. 23.12.2007 0 komentara

Budite i Vi selektori ZagrebDoxa!

I sljedeće godine se održava velika svečanost za sve filmofile - Međunarodni festival dokumentarnog filma, ZagrebDox. Kao odličnu najava festivala, organizatori su u pripremu programa festivala uključili i publiku. U prijevodu - i ti možeš biti selektor festivala!

Trebaš samo otići na sajt u kojem sve vrvi kratkim dokumentarcima - YouTube, i odabrati dva najbolja kratka dokumentarna filma u trajanju do 10 minuta. Linkove tih filmova treba poslati na mail adresu: zagrebdox@zagrebdox.net do 15.01.2008., a filmove koji će se najviše predlagati moći će se vidjeti na web stranicama festivala od 20. siječnja do 20. veljače 2008. godine. Zatim će svi gledatelji moći glasovati za svoj najbolji film, dokumentarci s najviše glasova publike bit će prikazani na Festivalu, a najuspješniji selektori dobit će i zanimljive nagrade.

4. ZagrebDox festival se inače od 25.02. do 02.03. 2008. održava u Studentskom Centru u Zagrebu. Planira se prikazivanje 120 filmova iz 30-ak zemalja širom svijeta, od najboljih svjetskih dokumentaraca pa do aktualnih hitova iz regije.

Osim natjecateljskih programa, ZagrebDox ima jako dobre popratne programe. U nacionalnoj retrospektivi prikazuju se suvremeni japanski dokumentarci, a u autorskoj retrospektivi puštaju se filmovi Marcela Lozinskog. Uvijek posjećen program je Kontroverzni Dox, u kojem se prikazuju filmovi koji zbog delikatnosti svoje teme izazivaju brojne polemike među gledateljima, u medijima i u stručnom javnosti. Autorska večer posvećena je radovima Petra Krelje, uglednog filmaša i kritičara koji je ujedno i predsjednik žirija ZgDoxa 2008.


'Odyssey In Rome', trailer za dokumentarac Abela Ferrare

Osim radova tog hrvatskog autora, ZagrebDox priređuje i poslasticu svjetskih razmjera: manje poznate dokumentarce čiji autori su face s liste najvećih redatelja svih vremena: Louis Malle, Abel Ferrara, David Fincher, Abbas Kiarostami, Spike Lee, Jean-Jacques Beineix, Carlos Saura, Jonathan Demme, Steven Spielberg, Jim Jarmush i Steven Soderbergh.

Za one koji se dokumentarcima prate profesionalno priređuje se Zagrebdox Pro, na kojem se održavaju predavanja vrhunskih svjetskih profesionalaca, radionice namijenjene TV urednicima i diskusije na zadanu temu. Domaćim autorima će najkorisnije biti radionice za unapređivanje pisanja i prezentiranja dokumentarnih projekata, a na Pitching Forumu sudionici radionica prezentiraju svoje projekte naručiocima programa europskih TV kuća i odgovaraju na specifične uredničke zahtjeve i pitanja. Autorima želimo puno sreće na prezentacija,a naše čitatelje opet pozivamo da se okušaju u izboru dokumentaraca - rezultati će uskoro biti itekako vidljivi...

Komentari

Nema komentara.