Filmske premijere na You Tube-u - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Filmske premijere na You Tube-u

Filmske premijere na You Tube-u

Servis za kratke filmove postaje pravo kino u malom. Još samo kad ne bi bilo prokletih reklama...

s.p. 05.06.2009 0 komentara

Filmske premijere na You Tube-u

Kao što smo i najavljivali, You Tube se polako orijentira na dugometražne filmove. U suradnji s velikim studijima, sve više objavljuje dugometražne filmove jer tako privlači i više publike i više oglašivača. 'The Princess of Nebraska' velikog Waynea Wanga imao je svoju svjetsku premijeru u listopadu prošle godine, i to baš na You Tubeu. I ekološki film Yanna Arthus-Bernarda, 'Home' u produkciji Luca Bessona, prikazivat će se istovremeno u kinima i na You Tubeu, a nude se i klasici poput filmova Wernera Herzoga ('Little Dieter Needs to Fly').

Podsjetit ćemo vas da ovdje u visokoj kvaliteti možemo vidjeti hvaljene kratkiše poput dokumentarca o Barbiki 'The Tribe' i crtića 'I Met the Walrus'. Dobra vijest za hrvatske gledatelje je da bez problema mogu pogledati kultne filmove kao što je 'Slacker' Richarda Linklatera, ali loša vijest je da neće moći vidjeti 'Superveliki ja' Morgana Spurlocka jer je to još jedan od onih filmova za koje You Tube osigurava autorska prava samo za SAD.

A nije ni za Amere sve bez problema. Iako je sve besplatno, to znači da You Tube zarađuje preko reklama, a one se ubacuju u nezgodnim trenucima. Izgleda da ih tjubovci ubacuju prema nekoj matematičkoj formuli, jer reklame ne samo da prekidaju film usred neke scene, već znaju prekinuti scenu usred neke rečenice! Ako vam to ipak ne smeta, pogedajte što se nudi na linku ovdje pa uživajte!

Komentari

Nema komentara.