U2 na You Tube-u UŽIVO! - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      U2 na You Tube-u UŽIVO!

U2 na You Tube-u UŽIVO!

Utjeha za sve one koji su propustili Maksimir - U2 će ovoga vikenda preko YouTube-a uživo prenositi cijeli svoj koncert!

z.m. 21.10.2009 0 komentara

U2 na You Tube-u UŽIVO!

U2 je na svojim službenim stranicama objavio da će u nedjelju 25. listopada uživo preko You Tube-a emitirati svoj koncert iz Rose Bowla u Kaliforniji. Ovo će biti prvi puta da se ovako veliko događanje na YouTubeu prenosi uživo - koncert je rasprodan, a očekuje se oko 96 tisuća ljudi.

Koncert ćete moći pratiti na stranici: http://www.youtube.com/user/U2official s početkom u nedjelju po lokalnom pacifičkom vremenu u 20:30 h. (Znači, u Hrvatskoj u 4:30 ujutro u ponedjeljak.)

Menadžer U2-a Paul McGuinness izjavio je da bend već dugo ima želju napraviti ovakav poduhvat: 'Emitiranje nastupa u Los Angelesu je savršena prilika da se tulum proširi izvan granica stadiona. Obožavatelji često prelaze dug put da bi vidjeli U2, a ovoga puta će U2 doći njima i to globalno!'

YouTube će emitirati koncert na pet kontinenata, a planirane su i dvije reprize - jedna na www.U2.com i jedna na YouTube-u.

Ovaj koncert nalazi se us klopu turneje 360 Tour koja je počela koncertom u Barceloni u lipnju i u sklopu koje je U2 posjetio Zagreb 9. i 10. kolovoza. Više o tim koncertima možete pročitati na Muzika.hr.

Pitanje je kako će ovo događanje utjecati na ionako zategnute odnose koje posljednjih godina YouTube ima s diskografskim kućama zbog navodnih kršenja autorskih prava i iznosa koje YouTube plaća za emitiranje glazbenih spotova. 

Komentari

Nema komentara.