Ljubav je ljubav, novi film Nenada Puhovskog - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Ljubav je ljubav, novi film Nenada Puhovskog

Ljubav je ljubav, novi film Nenada Puhovskog

..previše uživam u snimanju nečega sto nije samo politika ili ljudska prava.. kaže, između ostaloga, o svom novom, ljubavnom dokumentarcu autor Nenad Puhovski.

i.a. 16.11.2006 0 komentara

Ljubav je ljubav, novi film Nenada Puhovskog

Nakon više mukotrpnog no ugodnog rada na dokumentarnom filmu 'Lora – svjedočanstva', redatelj i producent Nenad Puhovski prihvatio se ponešto lakše teme – ljubavi. Ponešto lakše stoji zbog podteme jer se film ustvari bavi ljubavlju koja nailazi na prepreke, situacijama kada se za ljubav nije dovoljno samo zaljubiti i spariti nego se za nju treba i izboriti.

'Ljubav je ljubav' planiran je u dugometražnom izdanju, a puno se vremena zbog specifičnosti teme troši na pronalaženje protagonista. Nekima od njih teško je stati pred kameru, a neki se nakon što su materijali snimljeni – predomisle. U ovom trenutku svoje su duše pred kamerama otvorili svećenik koji je napustio crkvu zbog ljubavi, mentalno i fizički hendikepirane osobe, lezbijski par, udovica koja nikako ne može preboljeti svog partnera, a u pripremi su priče o ljubavi Roma i Hrvatice, kažnjenika i partnerice mu koja živi na slobodi te o ljudima na rubu egzistencije.

Iz istog razloga delikatnosti teme snimanje traje već godinu dana, u užem je timu vrlo mali broj ljudi, njih troje, četvero. Do sada je snimljeno čak 60 sati materijala, no redatelj je najavio još barem šest mjeseci snimateljskog rada. 'Film sam bi trebao biti gotov za nekih godinu dana. Previše uživam u snimanju nečega što nije samo politika ili ljudska prava da bih žurio. A pametno je dati pričama priliku da se razviju', otkrio nam je Nenad Puhovski.

Komentari

Nema komentara.