DHF 14, natječaj - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      DHF 14, natječaj

DHF 14, natječaj

Nije riječ ni o nekom od brojnih Dickovih halucinogena, ni o hrvatskom odgovoru na globalnu poštansku konkurenciju. To su Dani hrvatskog filma.

h.p. 26.01.2005 0 komentara

DHF 14, natječaj

Direkcija Dana hrvatskog filma u sastavu Dalibor Matanić, Ivan Paić, Davor Šišmanović, Mladen Martić i (prvi među jednakima) Hrvoje Hribar objavila je važne informacije za sve hrvatske filmaše i one koji se takvima osjećaju. Ovogodišnji će se Dani održati od 04. do 09. travnja, no u ovome trenutku bitniji je neki drugi datum: prijave će se primati do zaključno 20. veljače.

U konkurenciju mogu ući srednjemetražni i kratkometražni igrani (do 70 min, odnosno do 30 min), dokumentarni, namjenski i animirani filmovi te glazbeni spotovi. Bitno je da su snimljeni u periodu od veljače 2004. do veljače 2005. ali i da im je autor hrvatski državljanin. Ostale formalnosti za pravilnu prijavu iziskuju ispunjeni obrazac (čitko i uredno!) u MM centru zagrebačkog Studentskog centra, vhs ili dvd kopiju svakog prijavljenog filma, sinopsis velik maksimalno 150 slovnih mjesta, listu suradnika, te dvije kvalitetne fotografije iz filma za potrebe kataloga i press službe.

Nakon što selektori izaberu najbolje kroz igru 'sito i rešeto' odbijenim će autorima biti ponuđena mogućnost gostovanja u tzv. Salonu odbijenih, a svi ostali (izabrani i sretni) moći će se nadati već tradicionalnim nagradama Dana hrvatskog filma. Žiri će podijeliti službene nagrade, Hrvatsko društvo filmskih kritičara svoje Oktavijane, a Društvo hrvatskih filmskih redatelja nagradu 'Jelena Rajković' za najboljeg redatelja do 30 godina starosti. Tu je još i nagrada Glasa koncila za promicanje etičkih vrijednosti na filmu 'Zlatna uljanica', ali i Kodakova nagrada za najbolji snimateljski rad.

Nagrada ima u izobilju pa strahu i samozatajnosti nema mjesta. Dakle djevojčice i dječaci filmaši netko pametan odavno je rekao: 'Just do it!'

Naslovna fotografija je iz prošlogodišnjeg pobjednika 'Uvoznih vrana' Gorana Devića

Komentari

Nema komentara.