Radionica za dokumentarno filmske projekte - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Radionica za dokumentarno filmske projekte

Radionica za dokumentarno filmske projekte

U sklopu ZagrebDoxa (22.02.-26.02.05.) organizira se radionica oblikovanja projekata za dokumentarne filmove. Slijede uvjeti natječaja. 

filmski.net 17.12.2004 0 komentara

Radionica za dokumentarno filmske projekte

Najavili smo vam već u nekoliko navrata da će se u Zagrebu sljedeće godine dogoditi pravi, natjecateljski festival dokumentarnog filma – ZagrebDox – u organizaciji FACTUMa, nezavisnog producenta dokumentarnih filmova. Kako se festival bliži, zahuktavaju se i pripreme.

Ekipa je raspisala natječaj za vrlo korisnu radionicu na kojoj će se savladavati umijeće rada na projektima za dokumentarne filmove koja bi sudionicima trebala pomoći u oblikovanju projekta prema kriterijima evropskih natječaja i fondacija.

Na radionicu se mogu prijaviti SAMO redatelji ili studenti režije i producenti ili studenti produkcije, a ona sama koncipirana je po principu red izlaganja pozvanih stručnjaka (lista ispod), red savladavanja vještine pisanja projekata i poseban red koji će biti posvećen analizi radova pojedinih sudionika i pomaganju u radu na predloženim projektima.

Ljudstvo koje se smije prijaviti treba imati putovnice sljedećih zemalja: Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Makedonija, Moldavija, Rumunjska, Srbija i Crna Gora i Slovenija, ostali STOP! Obzirom na individalistički pristup radu, broj polaznika je ograničen na njih 12 od kojih svaki mora imati svoj projekt.

Službeni jezik radionice je engleski. Troškove puta, smještaja i same radionice podmiriti će organizator, a svima polaznicima biti će osiguran i besplatan ulaz na sve projekcije festivala.
 
U radu radionice sudjelovat će:
g. Tue Steen Müller, direktor European Documentary Network, Danska
prof. Nenad Puhovski, direktor FACTUMa, Hrvatska,
gđa. Sabine Bubeck, urednica dokumentarnog programa ZDF/ARTE, Njemačka
gđa. Rada Sesić, savjetnica Jan Vrijman Fund, Nizozemska
g. Heino Deckert, Deckert Distribution, Njemačka
 
VAŽNO!!!!!!!
Zainteresirani za sudjelovanje u radu radionice trebaju poslati prijedlog dokumentarnog  projekta na 2 stranice i kratku biografiju (sve na engleskom jeziku) e-mailom ili poštom tako da stigne u Zagreb do 5.1.2005. Svi koji zadovolje i budu primljeni na radionicu o tome će biti obaviješteni do 20.1.2005., a sudionici čiji projekti nisu izabrani, mogu se kvalificirati za status promatrača.
 
Prijave šaljite na:
office@factumdocumentary.com
Una Bauer
Centar za dramsku umjetnost - FACTUM
Prilaz Gjure Dezelica
HR-10 000 Zagreb
tel: +385 1 48 46 176, 48 54 821
fax: +385 1 48 46 180

Komentari

Nema komentara.