Kermit, Gica i čarobnjak iz Oza - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Kermit, Gica i čarobnjak iz Oza

Kermit, Gica i čarobnjak iz Oza

U pripremi je TV film u kojem će popularni Muppeti reinkarnirati legendarnu priču o čarobnjaku iz Oza. Gica u haljinici s volanima i magičnim cipelicama?

21.03.2004 0 komentara

Kermit, Gica i čarobnjak iz Oza

Pa i ne baš... Za početak, film koji će se početi snimati krajem proljeća, neće biti preslika kultnog mjuzikla s Judy Garland, već originalne priče L. Frank Bauma. To znači da u filmu neće biti crvenih cipelica sa šljokicama niti lakopamtljive pjesme 'Somewhere Over the Rainbow'.

Iako bi, nakon što je Disney nedavno kupio Muppete, mnogi mogli pomisliti da je ideja došla iz te velike kuće, istina je da su simpatične spužvaste lutkice s pričom o čarobnjaku varalici spojili Debra Frank i Steven Hayes, koji pišu i scenarij za film.

Druga stvar, možda pomalo razočaravajuća, je da genijalna gospodična Svinjica neće glumiti Dorothy, već, kako se barem zasada priča, uloge dobre vještice Glinde i Zle vještice Zapada. No, možda je tako i bolje, jer zla vještica bi trabala biti bajkerska bitch u crnoj koži, što je praktično stvoreno za miss Piggy.

Tko će onda glumiti Dorothy? Izgleda da će to ipak biti netko od krvi i mesa, dakle prava glumica. S tom idejom se u ranijoj fazi pristupilo Natalie Portman, no to ćemo još vidjeti. Izgleda da to neće biti jedina ne-lutkarska gluma, naime najavljeno je i nekoliko cameo uloga.

Način na koji će se ovaj projekt popularizirati možda baš i nije primjeren: u suradnji sa Jessicom Simpson. Izgleda da je zajednička reklama za Super Bowl Pizza Hutt ove pin-up koke i Muppeta dobila dovoljnu pažnju publike da omogući (ziheraški) uspjeh jedne TV emisije pa tako polako uvodi Muppete u centar pažnje. Možda nepotreban senzacionalistički postupak, jer Muppeti su toliko prepoznatiljivi da im doista ne treba forsirani publicitet.

www.muppets.com

Komentari

Nema komentara.