Čarobnjaka iz Oza raščupali divljaci iz Muppeta - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Čarobnjaka iz Oza raščupali divljaci iz Muppeta

Čarobnjaka iz Oza raščupali divljaci iz Muppeta

Određen je datum i vrijeme konačne premijere filma o djevojčici koja hrabro korača puteljkom popločanim žutim ciglama.

d.g. 10.04.2005 0 komentara

Čarobnjaka iz Oza raščupali divljaci iz Muppeta

Naravno radi se o općepoznatoj priči 'Čarobnjak iz Oza', ali ovaj puta u igri su malo drugačiji igrači. Kako smo i najavljivali, najluđe društvo lutaka na svijetu - Muppeti, upustili su se u adaptaciju ove bezvremenske bajke na sebi svojstven način.

U filmu se našla uloga za svaku od zvijezda ovog showa, tako je žabac Kermit pretvoren u tupavo strašilo, luđak Gonzo je hrđavi limeni drvosječa, a medvjed Fozzie je plašljivi lav. Na štetu ili sreću, ovisi kako na to gleda, Miss Piggy nije glavna i odgovorna Dorothy već glumi redom: dobre vještice Sjevera i Juga (Glindu), ali i zle vještice Istoka i Zapada. Svi ostali šizoidni likovi se pojavljuju po potrebi kroz cijeli film, uključujući i škampa Pepea koji je morao prolajati kao Toto, vječno namrgođenog orla Sama, štakora Rizza ili švedskog kuhara.

Buaha-ha-ha, Gonzo!

Kako to i inače biva, unutar Muppetsa konstantno gostuju i 'živi' glumci ili slične zvijezde. Tako su neke od popularnih teenagerskih zvijezda preuzele vodeće uloge i u ovom projektu. Hitmejkerica Ashanti glumit će Dorothy (očito je da neće nedostajati pjesme i plesa!!!), a njenog ujaka i ujnu utjelovljuju Kraljica Latifah i David Allan Grier. Velikog mađioničara i kralja smaragdnog grada glumi Jeffrey Tambor, ali najintrigantniji lik od svih je zasigurno Quentin Tarantino koji glumi samog sebe!!!

Svjetska premijera održati će se na Tribeca Film Festivalu u New Yorku, a točan datum je 27. ovoga mjeseca. Čak i ako nam niti jedna od domaćih teve kuća ne ponudi ovaj film u idućih nekoliko mjeseci, DVD izdanje bi trebalo postati internetno pristupno na jesen.

Komentari

Nema komentara.