Pola stoljeća žabonje Kermita! Yeah!Yeah! Yeah! - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Pola stoljeća žabonje Kermita! Yeah!Yeah! Yeah!

Pola stoljeća žabonje Kermita! Yeah!Yeah! Yeah!

Kermit the Frog slavi okruglu obljetnicu. Bit će slavlja cijele godine: specijalna tv emisija, put oko svijeta i prigodno dvd izdanje

v.h. 27.09.2005 0 komentara

Pola stoljeća žabonje Kermita! Yeah!Yeah! Yeah!

Službeni datum Kermitovog rođenja je 09. svibnja 1955. Tada se, naime, taj žabac prvi put pojavio u emisiji 'Sam & Friends' u rukama njegova tvorca Jima Hensona. U početku je više ličio nekom gušteru dok je pravi žablji lik dobio 1969. i od tada ga nije mijenjao.

Henson ga je napravio od zelenog ženskog kaputa dok mu je na mjesto očiju stavio ping pong loptice. Prvi veliki uspjeha Kermita bila je uloga novinara lokalne televizije u seriji 'Sesame Street' iz 1971. dok ga mi vjerojatno najviše pamtimo po ulozi majstora ceremonije u 'The Muppet Show' koja je išla od 1976. do 1981. Imao je tisuću muka kako napraviti koliko toliko pristojan show sa svim onim nestrpljivim i nediscipliniranim likovima, učesnicima programa. Sjećate se?!

Kermit i njegov 'The Muppet Show' bio je super uspješan tako da su sve tadašnje zvijezde htjele učestvovati u njemu. Muppeti su ugostili Steva Martina, Alice Coopera, Michelle Pfeiffer, Whoopi Goldberg, Pierce Brosnan, Princea, Larry Kinga, Little Richarda, Elton Johna i ine druge. Isto tako je i on sudjelovao u mnoštvo tv emisija i filmova s Muppetima (i bez njih) kao što je ‘Muppets Tonight’ ili ‘The Muppet Movie’.

Kermita je od njegova rođenja vodio Henson, onaj isti Jim koji ga je i oživio, i to je činio do svoje smrti 1990. da bi ga nakon toga preuzeo Steve Whitmire. Zanimljivo je zabilježiti i počasni doktorat koji je poznati žabac dobio 19. svibnja 1996. na Southampton koledžu i to iz amfibijske književnosti!

Žabonja će svoj 50. rođendan proslaviti putujući oko svijeta godinu dana. Namjerava obići 50 mjesta na svijetu koje je oduvijek htio vidjeti; Kineski zid i Wimbledon, na primjer. Sve će to snimati kamerom pa očekujemo da i to jednog dana postane dio 'The Muppet Showa'. Osim toga, dobit će specijalnu televizijsku emisiju koja bi se trebala zvati 'Kermit the Frog: Celebrating 50 Years of Being Green' i popratnih svečarskih DVD-a gdje će sakupiti the best Kermita i drugova.

Sretan rođendan Kermit!

Komentari

Nema komentara.