Štrumfjuterizirani Štrumfovi - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Štrumfjuterizirani Štrumfovi

Štrumfjuterizirani Štrumfovi

Što se više bliži velika i okrugla 50. godišnjica njihovog rođenja, raznorazne reinkarnacije su sve učestalije i sofisticiranije.

d.g. 21.07.2005 0 komentara

Štrumfjuterizirani Štrumfovi

Točno ste pročitali, naši dragi mali plavi stvorovi koji žive u radosnoj 99 postotnoj muškoj zajednici stari su gotovo pola stoljeća, točnije 48 godina!!! Očito je to idealan poziv velikim kućama da pokušaju izvući što je više moguće materijalnih beneficija iz te činjenice, a nakon već najavljene mogućnosti live action adaptacije evo nam se sprema i 3D kompjutorski animiran cjelovečernji filmić.  Njegovu premijeru ekipa iz Paramount Picturesa u suradnji sa producentom Jordanom Kernerom i Nickelodeon Movies priprema baš za jubilarnu 2008. godinu.

Izgleda da su svi iznimno optimistični oko cijelog projekta, tako je već sada najavljeno snimanje još dva dijela ove, kako ju u najavi opisuju, plave trilogije. Sudeći po dosadašnjem uspjehu crtića vjerojatno imaju i dobar razlog za to, naime od daleke 1958. kada je belgijanac Peyo (Pierre) Culliford nacrtao prvu vinjetu u stripu, preko 1983. kada je NBC lansirao prvi nastavak Hanna- Barberinog crtića, do danas je snimljeno 256 epizoda ove višestruko Emmyem nagrađivane serije!!! Još se ne zna glumačka postava, ali na žalost originalnog Gargamela, Paula Winchella, neće biti među njima.

Do 2008. je još puno vremena, a kako je jedna cijela generacija i u nas odrasla uz Štrumfetu, Papaštrumfa, Gargamela, Azrijela i ostale likove, tako se ne treba bojati da će ovaj film zasigurno osvanuti i u našim kinima. Tko zna gdje su sada oni divni originalni štrumfovski glasovi i hoće li se u naših distributera netko potruditi pronaći i angažirati kojeg od njih, ipak su Štrumfovi u Hrvata dio opće kulture. Službene stranice su na žalost jadne, ali kao zagrijavanje svi vi sa brzim internetom možete potražiti do sada jedini snimljeni štumfometražni film iz 1976. 'Smurfs And The Magic Flute'.

Komentari

Nema komentara.