Egzotični traileri iz raznih svjetova - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Egzotični traileri iz raznih svjetova

Egzotični traileri iz raznih svjetova

Cameron ima svemirskog Avatara, Dreamworks vikinge i zmajeve, Bruckheimer princa iz Perzije, a Uwe Boll spašava Sudan na svoj način!

s.p. 03.11.2009 0 komentara

Egzotični traileri iz raznih svjetova

Konačno se pojavila i produljena verzija trailera za 'Avatar'. Glavni junak Cameronovog SF-a je paralizirani marinac Jake Sully kojeg transformiraju u obličje Avatara, tako da može normalno hodati i udisati zrak u Pandori, svijetu naseljenom vanzemaljcima. Jakeova misija je da pomogne zemaljskoj vojsci u osvajanju šuma bogatih mineralima, no uskoro se sprijatelji s lokalnom rasom Na’vi, i to posebno sa ženkom Neytiri (Zoe Saldana). Dugo očekivani 3D film sredinom prosinca dolazi i u naša kina, i to uz posebnu premijeru na Filmski.net Brunchu.


'Avatar', trailer.

Evo i još jednog animiranog 3D filma, Dreamworksovog 'How to Train Your Dragon'. Priča se temelji na knjizi Cresside Cowell, a radnja je smještena u mitski svijet Vikinga i divljih zmajeva. Vikinški tinejdžer Hiccup treba proći kroz svoju inicijaciju i boriti se protiv zmaja, no on se odbija boriti protiv simpatičnog zmaja Bezubog i zbog toga biva prognan iz plemena. Glavnom junaku Hiccupu glas posuđuje Jay Baruchel ('Tropska grmljavina'), a u glumačkoj ekipi nalaze se još i Gerard Butler, America Ferrara i Jonah Hill.


'How to Train Your Dragon', trailer.

Ljubiteljima egzotičnih avanturističkih filmova poput 'Mumije' ili 'Pirata s Kariba' sigurno će se svidjeti i 'Prince of Persia: The Sands of Time'. Glavni junak filma je posvojeni princ i prijestolonasljednik Dastan (Jake Gyllenhaal) koji se druži s princezom Taminom (Gemma Arterton) i bori protiv zlog velikaša Nizama (Ben Kingsley). Redatelj je Mike Newell, a producent je moćni Jerry Bruckheimer pa nam možete vjerovati na riječ da se na ovom filmu nije štedjelo. Svjetska premijera najavljena je za svibanj 2010.


'Prince of Persia', trailer.

Od svih tih egzotičnih priča sigurno je najužasnija ona koja se događa baš u sadašnjem vremenu, i to u daljem europskom susjedstvu - Sudanu. Tamo se konstantno vrši genocid nad civilima, a o tim zločinima protiv čovječnosti progovorit će redatelj kojeg konstantno optužuju za 'zločine protiv filmske umjetnosti' - Uwe Boll! Okružen svojim uobičajenim suradnicima (Kristanna Loken, Billy Zane), Boll je snimio angažiranu dramu 'Darfur' koja progovara o važnoj temi, samo što svi opet sumnjaju u autorove redateljske sposobnosti. Nije pomoglo ni to što je Boll izjavio da je scene silovanja snimao tako što je angažirao prave žrtve silovanja u Sudanu (?!), jer ono što on zove 'pravom autentičnošću' ostali nazivaju krajnjim neukusom. Loš znak je i da su u traileru za film krivo napisali riječ 'egsistencija' ('existence'), pa bi to moglo značiti da je Boll opet sve snimio zbrda-zdola, samo ovaj put - za viši cilj!


'Darfur', trailer.

Komentari

Nema komentara.