Od koga posuđuje Miyazaki? - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Od koga posuđuje Miyazaki?

Od koga posuđuje Miyazaki?

Legendarni animator napisao je scenarij za crtić o malim bićima koji žive u još jednom egzotičnom svijetu studija Ghibli.

s.p. 05.07.2010 0 komentara

Od koga posuđuje Miyazaki?

Studio Ghibli i Hayao Miyazaki imaju novi film - 'The Borrower Arrietty'! Arrietty je ime glavne junakinje, 14-godišnje članice zanimljive obitelji Clock. Clockovi su 'Posuđivači', desetak centimetara visoki 'mali ljudi' koji žive pod drvenim podovima kuća, a posuđuju raznorazne sitne kućanske predmete. Oni žive u anonimnosti svog skromnog doma, no životi će im se izmijeniti kada ljudi otkriju Arrietty!


'The Borrower Arrietty', teaser.

Priča se temelji na popularnom fantasy romanu Mary Norton, a 1997. je snimljena i igrana verzija Petera Hewitta u kojoj su glumili John Goodman, Hugh Laurie i Jim Broadbent. Miyazaki je dugo vremena planirao svoju adaptaciju 'Posuđivača', te je napisao scenarij koji je režirao Hiromasa Yonebayashi.

Ovaj 36-godišnji filmaš je najmlađi redatelj dugometražnih filmova u uglednom studiju Ghibli, no iza sebe ima veliko iskustvo. Yonebayashi je bio ključni animator u svim velikim Miyazakijevim filmovima kao što su 'Pokretni dvorac' i 'Avanture male Chihiro'. Kao i obično, animacija izgleda fantastično - nadamo se da ćemo vidjeti film u našim kinima!

Komentari

Nema komentara.