Još malo nagrada za francuske Triplettes - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Još malo nagrada za francuske Triplettes

Još malo nagrada za francuske Triplettes

U subotu, 21. veljače 2004. održana je dodjela nagrada César, ili takozvani francuski Oscar. 'Les Triplettes de Belleville' ni ovdje nisu prošli nezapaženo.

22.02.2004 0 komentara

Još malo nagrada za francuske Triplettes

Među kategorijama u kojima se dodijeljuju nagrade za najbolje francuske filmove nema niti jedne koja bi se bavila isključivo animiranim filmovima pa su tri nominacije koje je zaradio 'Les Triplettes de Belleville' već same po sebi dobar uspjeh.

Da podsjetimo, ovaj se odlični animirani film Sylvaina Chometa borio za nagrade u kategoriji najboljeg francuskog filma u 2003. godini, najboljeg debitantskog filma i najbolje glazbe skladane za film. Žiri u prva dvije kategorije nije bio naklonjen ovom animiranom čudu, ali je zato nagradu za najbolju glazbu zasluženo u svoj ormar pospremio jazz muzičar iz Montreala, Benoit Charest.

Pravi francuski štih na soundtracku sigurno vas neće ostaviti ravnodušnima, a ako vam se svidi toliko da ga poželite kupiti, ne morate čekati mjesecima da se možda (ne) pojavi u našim dućanima. Živio Amazon! Na ovom linku možete poslušati nekoliko isječaka iz pjesama i kupiti soundtrack.

Komentari

Nema komentara.