Rebootani ReBoot - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Rebootani ReBoot

Rebootani ReBoot

Prva računalno animirana serija svih vremena postaje interaktivna filmska trilogija, a sve zbog upornog truda žestokih fanova.

s.p. 27.07.2007 0 komentara

Rebootani ReBoot

Produkcijska kuća Rainmaker odlučila je napraviti trilogiju dugometražnih animiranih filmova po kultnoj TV seriji 'ReBoot', koja se kod nas mogla pratiti i na satelitskom Cartoon Networku.

Kanadski 'ReBoot' se 1994. proslavio kao prva računalno animirana serija, koja je prethodila i 'Priči o igračkama' kao prvom kompjuterski napravljenom filmu. U seriji pratimo sudbinu računalnog sustava zvanog Mainframe, koji je podijeljen u 6 sektora i naseljen raznim bićima čije se sudbine isprepliću.  

Iako je rađena prvenstveno za djecu, serija je parodirala filmove iz pop-kulture (James Bond!), zbog čega je u kasnijim sezonama stekla brojne odrasle fanove, no imala je i problem s američkom cenzurom zbog nekih nasilnih scena, ali i bizarnih interpretacija poput one kad je producentima naređeno da izrežu scenu u kojoj jedan lik ljubi brata u obraz, a zbog navodno - 'incestuoznih aluzija'.


'Reboot' - parodija na 'Mortal Kombat'

Nakon problema s američkom distribucijom, snimanje serije je otkazano 2001., no, fanovi su joj ostali odani i pokrenuli kampanju za njezino oživljavanje. Tvrtka Rainmaker, koja je otkupila prava na serijal, ne samo da im je uslišala želju, već je odlučila otići i korak dalje. U suradnji sa sajtom 'Zeros 2 Heroes' šefovi Rainmakera odabrali su pet scenarista, svakom pridružili ekipu animatora, a rezultate njihove suradnje nude onlajn fanovima, na čitanje i ocjenjivanje. Kažu da će prema priči koja izazove najbolje reakcije, prvo izići on-lajn strip, a istovremeno će u produkciju krenuti i prvi od tri CGI filma.

'Zeros 2 Heros' osim ocjenjivanja službenog materijala fanovima nudi i sve moguće web 2.0 opcije interakcije, kao i mogućnost da producentima pošalju vlastiti, originalni materijal za budući strip i filmove. Predstavnici sajta kunu se u web - demokraciju i tvrde da nisu zli korporativni umovi, već da im je temeljna želja otvoriti proces rada na Re-Bootu i u njega uključiti što više talentiranih ljudi.

Kakav će biti ishod, javit ćemo vam, a vi u međuvremenu i sami možete provjeriti kako izgleda re-bootani (ponovno učitani) ReBoot. 

 

Komentari

Nema komentara.