Aardman i DreamWorks raskrstili - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Aardman i DreamWorks raskrstili

Aardman i DreamWorks raskrstili

Britki britanski humor i poneko pozivanje na 'pamet' ipak je previše za američko tržište, pa dva animacijska diva nastavljaju svaki svojim putem.

p.h. 31.01.2007 0 komentara

Aardman i DreamWorks raskrstili

Britanski studio Aardman i američki animacijski div DreamWorks prekidaju osmogodišnju suradnju. Iz DreamWorksa je sinoć (30.01) stigla vijest kako se dvije kuće definitivno rastaju nakon veelikog podbačaja crtića 'Pusti vodu da miševi odu'/NASLOVNA/ na američkom box officeu.

Crtić o 'padu' otmjenog štakora iz visokog društva u - kanalizaciju olakšao je DreamWorksovu kesu za 73 mil $, a u nju povratio tek 25 milijuna. DreamWorks je izgubio novac i na prethodnom crtiću iz studija Aardman 'Wallace i Gromit u velikoj povrtnoj zavjeri', koji je, unatoč pozamašnoj obožavateljskoj sljedbi i Oscaru za najbolji animirani film 2005. Amerikancima donio samo financijske gubitke.

Glasnogovornik Aardmana Arthur Sheriff izjavio je kako nema animoziteta, te da je problem u nepremostivim razlikama – bristolska se kuća želi i dalje baviti tradicionalnim animiranjem likova izrađenih u glini (claymation), dok je DreamWorksu na prvom mjestu kompjutorska animacija. 'Znali smo da će američko tržište za nas biti tvrd orah. Premda se želimo plasirati na međunarodno tržište, naša je najveća snaga britanski smisao za humor i s njim želimo nastaviti', izjavio je Sheriff. Na to je jedan od šefova DreamWorksa, Jeffrey Katzenberg, diplomatski dodao: 'Oduvijek bio veliki obožavatelj Aardman studija, no naši poslovni ciljevi više nisu uskladivi'.

Premda je u kratkotrajnom braku animacijskih divova koji trajao od 1999. bilo planirano 5 filmova, ostvarene su tek 3 suradnje - 'Pobuna u kokošinjcu' (2000.), 'Wallace i Gromit u velikoj povrtnoj zavjeri' (2005.) i 'Pusti vodu da miševi odu' (2006.), a četvrta – 'Crood Awakening' scenarij koje supotpisuje John Cleese bit će DreamWorksova produkcija.

Komentari

Nema komentara.