Wallace i Gromit dobivaju spomenik - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Wallace i Gromit dobivaju spomenik

Wallace i Gromit dobivaju spomenik

Ako mogu pisci, vojvode i predsjednici, zašto ne bi pokoji spomenik ušićarili i smušeni sirni entuzijast te njegov zericu inteligentniji pas?

p.h. 19.07.2006 0 komentara

Wallace i Gromit dobivaju spomenik

Obožavatelji glinenih oskarovaca, Wallacea i Gromita uskoro će svoj omiljeni animirani duo moći gledati u ponešto uvećanom izdanju, saznajemo s BBC-a.

Gradsko vijeće Bristola svijetu je nedavno obznanilo planove za postavljanje spomenika legendarnom Nick Parkovom tandemu, a pripreme za izradu kipova koji će financirati sami građani već su u tijeku. Bristolsko vijeće već najavljuje veliko slavlje povodom predstavljanja golemih statua koje će biti izrađene od bronce ili mramora, a gradski predstavnik Terry Cook, idejni začetnik cijelog projekta najavljuje i veliku količinu Wallaceovog omiljenog sira Wensleydale. Za lokacijom se još traga.

I Peter Lord i David Sproxton, osnivači bristolskog Aardman Studija u čijim su odajama Wallace i Gromit nastali nedavno su primili najviše počasti, i to od engleske Kraljice koja ih je uoči svog osamdesetog rođendana zbog izvanrednih zasluga za promicanje Velike Britanije počastila titulom 'upravitelja Britanskog Carstva'.

Komentari

Nema komentara.