Inventivna škola za mlade inovatore - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Inventivna škola za mlade inovatore

Inventivna škola za mlade inovatore

Animirani junaci Wallace i Gromit otvaraju vrata svog doma široj javnosti - i tako educiraju djecu o izumima.

s.p. 27.03.2009 0 komentara

Inventivna škola za mlade inovatore

U londonskom Muzeju znanosti otvoren je 'Svijet ludih ideja' u kojem će biti izložena rekonstrukcija doma Wallacea i Gromita. Posjetitelji će moći igrati videoigre i razgledavati makete koje su korištene pri snimanju filmova iz tog serijala, no najbitniji izložak su Wallaceovi izumi. Kreator dvojice popularnih junaka, Nick Park, izjavio je da je ideja izložbe ohrabrivanje djece da isprobavaju nove ideje i budu kreativni.

Park je i sam posjećivao ovaj muzej dok je bio učenik i odlučio je inspirirati klince tako da im pokaže sve što je 'izmislio' Wallace koji je u Parkovom serijalu pravi izumitelj. U muzeju tako možete vidjeti stroj za karaoke u tušu te barometar koji ovisno o vremenu izabire pravi šešir. U posebnoj sekciji su i neuspjeli izumi kao što su stakleni čekić i zdjela za pseću hranu napravljena od - psećih kolačića.

Izložba će biti otvorena od 28. ožujka do 1. studenog, a posjetitelji će uz lude Wallaceove izume moći vidjeti i izloške u dijelu Muzeja znanosti koji je posvećen pravim i korisnim izumima. Djeca će uz priču o Wallaceu i njegovom vjernom Gromitu naučiti i puno o istinskim izumiteljima, a ova izložba bi od njih mogla napraviti kreativce u stilu profesora Baltazara.

Komentari

Nema komentara.