Aardman se digitalizira - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Aardman se digitalizira

Aardman se digitalizira

Nekako se čini da o Aardmanima pišemo svakih par dana, ali zašto i ne bismo kad si stvarno daju truda, a trenutno su u nevjerojatnom kreativnom i uzletu.

d.g. 06.09.2005 0 komentara

Aardman se digitalizira

Prošlo je više od dvadeset godina od kada u Aardman Studijima producirali dječju televizijsku emisiju, ali nakon godina i godina na vrhu zahtjevne stop animacije odlučili su se okušati u nečemu potpuno drugačijem.

Upustili su se u kreiranje serijala namijenjenog dječici u rasponu od sedam do jedanaest godina i to ni više ni manje nego kompjutorskim 3D-om i sve aktualnijim Flashom! Sada vam je vjerojatno malo jasnije zašto su ovako na prvu loptu banalnu zadaću genijalci glinenih lutkica shvatili kao potpuni izazov. Da se ipak ne bi izgubili u svim tim novim tehnologijama, pobrinut će se nagrađivani kanadski studio Decode Entertainment.

Cijeli projekt je nazvan 'Planet Sketch', a glavni adut mu je, kako kažu u najavama, do sada neviđena dinamika koja će se potencirati konstantnim ubacivanjem novih kreatura. Za sada se znaju neki od vrckavih likova poput Gnaughty Gnomes koji uživaju zbijajući šale nad nedužnim prolaznicima, Nose Picker koja je ustvari obična curica s prilično ružnom navikom te stanoviti Dr. Insoaur i Ninja Handyman.

Njihovo brzo izmjenjivanje u pojedinim skečevima prilično podsjeća na animiranu verziju emisije 'The Fast Show'. Prema najavama premijera se očekuje vrlo brzo, početkom studenoga da preciziramo, na sve relevantnijoj kanadskoj TV stanici Teletoon i britanskoj CiTV.

Komentari

Nema komentara.