Aardman, spasitelji povrtnih gredica - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Aardman, spasitelji povrtnih gredica

Aardman, spasitelji povrtnih gredica

Dugo očekivani prvi cjelovečernji film o Wallaceu i Gromitu skoro je gotov, a svečana premijera se opasno približava.

d.g. 12.05.2005 0 komentara

Aardman, spasitelji povrtnih gredica

Prema službenim stranicama točan datum je zakazan za 14. listopada, a poznavajući englesku pedantnost Nicka Parka taj termin se neće pomicati. 'Wallace and Gromit – Curse of the WereRabbit',  kako glasi puni službeni naslov, ovaj puta iza matičnog studija Aardman Animations ima vrlo jakog partnera i to ni više ni manje nego Spielbergov Dreamworks. Takva suradnja je bila neizbježna jer je budžet za film težak oko devedeset milijuna dolara, a skromni Englezi bi teško samostalno namakli taj iznos. 

Radnja je ustvari proširena verzija njihovih čudnovatih televizijskih avantura, ali s malo složenijim zapletom. U njihovom idiličnom naselju organizira se godišnji Giant Vegetable Competition kojeg organizira prekrasna Lady Tottington (Helena Bonham Carter). Wallace (Peter Sallis) i Gromit javljaju se kao elitni anti nametnički duo Anti-Pesto i uspješno rješavaju povrtne probleme. Jedne noći opako čudovište-zec napada i opustošuje mukotrpno kultivirane gredice s povrćem stavljajući u opasnost sudbinu cijelog natjecanja!!!

Hoće li naš neustrašivi dvojac biti na visini zadatka ili će arogantni Lord Victor Quartermaine (Ralph Fiennes) uskočiti i spasiti prestravljenu zajednicu??? To ćete morati sami otkriti kada se film ukaže među nama običnim hrvatskim smrtnicima. Što se tiče produkcije, Nicku Parku, koji je napisao scenarij, pri režiranju ovaj puta pomaže Steve Box, a na BBC-evim stranicama možete pogledati i mali intervju sa slavnim autorom.

Svi ostali važni ili manje važni podaci o filmu, kao i neizbježni trailer te slične stvarčice mogu se naći na službenim stranicama Wallacea i Gromita. Za one znatiželjnije 'Movies Channel' ima kratki 'making of', a BBC i jedan nastavak televizijskog serijala za vaše slobodno gledanje...

Komentari

Nema komentara.