Vrijedni, vrijedni Hayao Miyazaki.. - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Vrijedni, vrijedni Hayao Miyazaki..

Vrijedni, vrijedni Hayao Miyazaki..

..uvijek kuha neke bajkovite, naivne i dobroćudne likove. Najnovija je vijest da će se prihvatiti adaptacije uspješne dječje knjige 'I Lost My Little Boy'.

m.n. 07.04.2005 0 komentara

Vrijedni, vrijedni Hayao Miyazaki..

Zahvaljujući štreberskoj marljivosti japanskog i svjetskog majstora animea, Hayaoa Miyazakia, nekom vas vjesticom počastimo svakih mjesec dana. Najnovije dalekoistočne storije kažu: studio Ghibli sprema novi dugometražni film 'I Lost My Little Boy' prema književnom predlošku kineskog dječjeg pisca Yishua.

Yishu je tek nedavno objavio knjižicu koja ima svega 50,000 riječi, ali je u kratkom roku stigla na vrh raznih književnih top-lista. Knjiga je pisana 'dječjim jezikom' i generalno se bavi dječačićem Mimijem koji ima bolesno srce i njegovim putovanjima na kojima sreće zanimljive likove. Na službenoj je Miyazakijevoj stranici objašnjeno da su ovaj projekt izabrali zbog nevinosti priče (koja im je postala trademark), a u projekt su se toliko zaljubili da su ga već zgurali u uvijek gusti produkcijski raspored. Procjenjuje se da bi film u distribuciju mogao krenuti negdje tijekom 2006. godine.

Osim novih projekata, mnogobrojna ekipa iz Ghibli studia uvijek nađe vremena i za ostale aktivnosti. Spomenimo tako da se u sklopu izložaka Expoa koji se ove godine održava u Japanu može vidjeti rekonstrukcija kućice iz Miyazakijevog filma 'My Friend Totoro' (Meinog i Satsukinog doma), službene maskote Expoa nas neodoljivo podsjećaju na Ghibli kreacije, dok je Toshio Suzuki, jedan od Ghiblijevih producenata, pred nekoliko dana objavio knjigu eseja 'Cinema Mania'.
Komentari

Nema komentara.