Pixar opet rasturio Annie - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Pixar opet rasturio Annie

Pixar opet rasturio Annie

'The Incredibles' ('Izbavitelji') pomeli konkurenciju na ovogodišnjim, 32. po redu 'Annie awards', poznatijim kao Oscarima za animirane filmove.

d.g. 01.02.2005 0 komentara

Pixar opet rasturio Annie

Ipak se ponovila priča sa prošlogodišnjih dodjela nagrada kada je Pixar sa svojim filmom 'Potraga za Nemom' osvojio sve što se dalo osvojiti. Osim najveće od svih, nagrade za najbolji dugometražni animirani film, ponijeli su ih kući još čak devet, ostavivši da tuguju najveće konkurente Dreamworks koji su izvisili u svim kategorijama u kojima su se nadmetali.

Tako su članovi ASIFA-e Hollywood odlučili da baš 'The Incredibles' ima najbolje animirane efekte, animaciju likova, dizajn likova, produkciju, glazbu i storyboard. Ne samo da je film kao takav pokupio hvalospjeve, već je i redatelj Brad Bird dobio materijala za umišljanje idućih mjeseci, on je naravno proglašen najboljim redateljem, ali i najboljim scenaristom pa čak i najboljim glumačkim glasom ( u filmu on daje glas Edni Mode)!!!

U svojim pojavljivanjima na podiju Bird je prosuo uobičajenu dozu zahvala i ulagivanja posebno prema Disneyevom marketinškom timu, ali i par direktnih na račun čitave animacijske industrije. Komentirajući nagradu za najbolji glas, umirio je okupljene glumce da ipak nema namjeru pomjeniti poziv te da ne brinu kako će im animatori ubuduće preuzimati posao.

Lorenzo

Osim zajedničkih pobjeda sa Pixarom, Disney je odnio i par važnih nagrada sam za sebe. U prvom redu to je ona za najbolji kratki animirani film koju je pokupio 'Lorenzo', ispred glavnog takmaca, kanadskog višestruko nagrađivanog filma 'Ryan'. Druga nagrada je za još uvijek nikako zaboravljeni 'Lion king 1 1/2' koji je proglašen najboljom Home entertainment produkcijom.

U televizijskoj produkciji izgleda da je najomiljeniji Nickelodeonov proizvod 'SpongeBob- SquarePants' koji je ponosno odnio nagradu za Najbolji televizijski serijal (ispred Cartoon Networksova 'Star Wars: Clone Wars' i 'The Batman' od Warner Brosa). Srećom, njegova dominacija nije potpuna kao u kino konkurenciji, tako da je nagrada za tv režiju došla u prave ruke Shaunu Cashmanu i Philu Cummingsu za 'The Grim Adventures of Billy & Mandy', a za najbolji dizajn Richardu Daskasu za 'Samurai Jack'.

Ostale nagrade nisu toliko atraktivne i posebno zanimljive prosječnim ljubiteljima animacije, ali tek toliko za informaciju znajte da je dodjeljeno još nekoliko njih za posebne domete u crtanju, specijalnim efektima i slično. Malo zagriženiji ljubitelji će se sjetiti kratkog reklamnog filma 'United Airlines Interview', produkcijske kuće Acme Filmworks, pobjednika u kategoriji najbolje televizijske animirane reklame kojeg smo imali priliku vidjeti u konkurenciji zadnjeg Animafesta.

Detaljnije informacije o samoj Annie awards, uključujući fotografije, pikanterije i slično pogledajte na službenim stranicama, a ako vas zanima nešto više o cijeloj organizaciji ASIFA ili tko i kako bira pobjednike ove, ipak vrlo komercijalne dodjele, prolistajte slobodno i njihove stranice.

Komentari

Nema komentara.