Dvije, tri nove o Miyazakiju - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Dvije, tri nove o Miyazakiju

Dvije, tri nove o Miyazakiju

Hayao Miyazaki je iznova na dobrom putu da nas sve obori s nogu. Naime, iako nam dobre vijesti dolaze u natruhama, nama je i to dovoljno da dignemo halabuku.

m.n. 24.01.2005 0 komentara

Dvije, tri nove o Miyazakiju

Cijenjeni japanski animator Hayako Miyazaki trenutno radi na četiri kratka filma za muzej kompanije Ghibli. Jeeeej! Nausicaa.net prenosi da je Miyazaki definitivno napisao priču za sva tri shorta, a vrlo je vjerojatno da će se isti (jako nam mili) prihvatiti i redateljskog dijela priče. 

Isti izvor prenosi da se jedan od shortova zove 'Hoshi wo Katta Hi' (iliti na engleskom 'The Day I Bought A Star'), bazira se na Miyazakijevoj priči 'Iblard', drugi je 'Mizugumo Monmon' (mizugumo = vodeni pauk), dok se posljednji bazira na priči o djevojci koja traži stan. Na službenom siteu autora spominje se da Miyazaki-San piše još jednu priču o rijeci i brodovima, no još uvijek nije poznato kada će se krenuti u produkciju.

Otkrijmo vam još malo detalja za kraj – ljubljeni nam je animator nedavno dao intervju za New Yorker, što je pravo čudo budući da striček zaista ne voli davati bilo kakve izjave za javnost. Intervju nije dostupan online, no autorica Margaret Talbot je za
Nausicaa.net otkrila da je Miyazaki predani radoholičar koji je u prvim danima Studia Ghibli radio od devet ujutro pa do pola pet u noći. Novinare ne voli jer smatra da je njegov rad toliko dobar da ga ni ne mora reklamirati, dok odmore smatra najdosadnijom stvari na svijetu.
Komentari

Nema komentara.