Pixar blista u Annie nominacijama - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Pixar blista u Annie nominacijama

Pixar blista u Annie nominacijama

'Izbavitelji', odnosno 'The Incredibles', zaradili su čak 16 nominacija za nagradu Annie, Oscara animiranog svijeta.

k.j. 08.12.2004 0 komentara

Pixar blista u Annie nominacijama

Tako je Pixar nastavio prošlogodišnju praksu, kada je sa filmom 'Potraga za Nemom' na 31. dodjeli nagrada Annie pokupio nagrade u svih devet kategorija u kojima je bio nominiran. Istina, budući da je ove godine nominiran u gotovo dvostruko više kategorija, bilo bi preglupo očekivati da se povijest ponovi, ali 'Izbavitelji' su ponovo opravdali status koji Pixar uživa.

Za one koji ne znaju, mali podsjetnik, godišnja nagrada Annie dodjeljuje se već 32. puta, a organizira je ASIFA, najveća međunarodna organizacija animatora i ostalih članova svijeta animiranih filmova. Budući da se tamo, logično, nalaze i najveće face, ova se nagrada smatra najrelevantnijom u području animacije, barem kada se radi o komercijalnoj animaciji i masovnoj TV i kino produkciji.

Nego, da nastavimo priču. Raspodjela nominacija po studijima prilično je očekivana. Kao što smo spomenuli, prvi je Pixar sa 16 komada za 'Izbavitelje' – za najbolji film, dizajn likova, animaciju efekata, animaciju likova, režiju, glazbu, umjetničku režiju, storyboard, scenarij i glumu (Samuel L. Jackson i Brad Bird).

Ghost in the Shell: Innocence

Dreamworks je drugi sa 14 nominacija, koje se doduše dijele na dva filma – 'Shrek 2' i 'Shark Tale' iliti 'Riba ribi grize rep'. Zeleno čudovište natječe se u kategorijama za najbolje animirane efekte, režiju, glazbu, storyboard, glumu (Antonio Banderas) i scenarij. 'Riba ribi grize rep' bi mogao dobiti nagradu u kategorijama animiranih efekata, animacije likova, dizajna likova umjetničke režije i scenarija.

Ne smijemo biti nepravedni niti prema gomili drugih animiranih filmova i serija koji su se našli u konkurenciji za nagrade. Prvo ova glavna kategorija - najbolji dugi animrani film. Osim 'Izbavitelja' nominirani su 'Ghost In The Shell 2: Innocence', 'Shrek 2' i 'The SpongeBob SquarePants Movie'. Zanimljivo, nema Shark Talea.

U natjecanju za najbolju režiju situacija je slična. Nominirani su Will Finn i John Sanford ('Home on the Range'), Andrew Adamson, Conrad Vernon i Kelly Ashbury ('Shrek 2'), Brad Bird ('The Incredibles'), Stephen Hillenburg ('The SpongeBob SquarePants Movie') i Mamoru Oshi ('Ghost in the Shell 2: Innocence'). Situacija je u ove dvije kategorije definitivno napeta, no nećemo vas sad zamarati s našim nagađanjima.

Ryan

Sunđer Bob provukao se i u kategoriju TV serija, gdje je nominiran zajedno sa 'My Life As A Teenage Robot' iz koprodukcije Frederator/Nickelodeon, 'Foster's Home for Imaginary Friends' i 'Star Wars: The Clone Wars' iz Cartoon Network Studios te 'The Batman' iz Warner Bros. Animation.

Još ćemo vam samo reći tko je sve nominiran u kategoriji kratkog animiranog filma, a onda idite u miru. Dakle, tu su 'Agricultural Report', 'It's The Cat', već nagrađivani 'Lorenzo' i još nagrađivaniji 'Ryan'. Ako vam i nakon ovog fali još inputa, slobodno odlepršajte na službene Annie stranice i saznajte apsolutno sve o ovoj nagradi. Ovogodišnjoj, prošlogodišnjoj, predprošlogodišnjoj, predpredproš…

Komentari

Nema komentara.