Vaša ulaznica za tvornicu čokolade - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Vaša ulaznica za tvornicu čokolade

Vaša ulaznica za tvornicu čokolade

Klasik dječje književnosti, 'Čarli i tvornica čokolade', kao što znate, ponovo se pretvara u film. Ali to nije sve, slijedi i igra.

03.09.2004 0 komentara

Vaša ulaznica za tvornicu čokolade

Roald Dahl vjerojatno nije imao pojma da će njegova knjiga doživjeti dvije ekranizacije i jednu 'monitorizacijiu', ako nam dopustite da izmislimo taj izraz. Ova druga, kojom rukovodi naš omiljeni Tim Burton, pretvorit će se i u računalnu igru.

Warner Bros. Interactive Entertainment dao je prava i ekskluzivnu svjetsku licencu studiju Global Star Software da izradi, izda i distribuira igre bazirane na spomenutom Burtonovom filmu. Global Star Software je inače izdavački label Take-Two Interactive Software-a, koji je jedan od najvećih svjetskih proizvođača i izdavača video igara, a pod njihovom se kapom nalaze mnogi poznati naslovi – 'Grand Theft Auto', 'Mafia', 'Max Payne' i igra koju su radili naši dečki iz Croteama, 'Serious Sam'.

Prva (oh, znači, bit će ih još!) igra o Čarliju na tržištu će se pojaviti u isto vrijeme kada i film, dakle negdje oko 15. srpnja u 2005. godini, a moći će se igrati na konzolama nove generacije i PC-u. Zasada još ne postoje nikakve slike ni skice, ali se toplo nadamo da nas dijete Take-Two-a neće iznevjeriti te da će nas obdariti kvalitetnom igrom s prepoznatljivim burtonovskim vizualnim stilom. Inače, ništa od toga.

Zagrižene gejmere ova vijest vjerojatno baš i ne uzdiže na polja nirvane, ali nas normalne, priznajemo, intrigira. A budući da još ne znamo hoće li priča o vlasniku tvornice čokolade koji traži svog nasljednika biti doslovno prenesena u igru i koliko bi to bilo dobro ili loše, začepit ćemo gubicu. Zasad.

Komentari

Nema komentara.