Animirane Emmy nominacije - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Animirane Emmy nominacije

Animirane Emmy nominacije

Objavljene su nominacije za 56. godišnju dodjelu nagrada Emmy, koja će se doduše održati u dalekoj budućnosti, 19. rujna, ali eto, nek se podgrije ljetovanje.

16.07.2004 0 komentara

Animirane Emmy nominacije

Pa da vidimo koji su (komercijalni) animirani proizvodi zaslužili spominjanje u kontekstu najveće televizijske nagrade na svijetu. Počnimo od kategorije animiranog programa u trajanju manjem od jednog sata: Foxove serije 'Futurama' i 'The Simpsons' ovdje se natječu sa 'Samurai Jackom' s Cartoon Networka, 'South Parkom' Comedy Centrala i Nickleodeonovim 'SpongeBob SquarePants-om' (ajme, kako to deklinirati?! :).

Znači, tu nekog većeg iznenađenja ni nema, 'The Simpsons' više niti ne broje Emmyje, a konkurenti su mu jake i popularne serije. U kategoriji programa iznad sat vremena natječu se serije Cartoon Networka: 'The Puwerpuff Girls' i 'Star Wars: Clone Wars'. Primijetite kako se u ovoj kategoriji njihov autor Genndy Tartakovski natječe sam protiv sebe.

'You are not paid to think' kažu na posteru Futurame

'The Simpsons' još nisu gotovi sa svojim nominacijama, natječu se i u kategoriji za najbolju glazbu za seriju i jedina su animirana serija u toj kategoriji. Ostale nominirane serije su '24', 'Dead Like Me', 'Line of Fire', 'Pandemic: Facing AIDS–Uganda/Thailand' i konačno jedna koju smo i mi jadnici mogli gledati 'Star Trek: Enterprise'.

Ima još jedna slična kategorija, a to je nagrada za najbolju pjesmu i tekst iz pjesme, u kojoj je nominirano nekoliko animiranih serija. Konkurenciju čine slijedeći glazbeni brojevi: 'Wish Come True!' iz Nickelodeonove 'The Fairly Odd Parents', 'I Want My Hands Back'  iz Foxove 'Futurame', 'The Street I Live On' iz PBSove 'Sesame Street Presents: The Street We Live On', 'Vote for a Winner' iz Foxovih 'The Simpsons' i 'Because You Are Beautiful' iz Lifetimeove 'Until the Violence Stops'. Puff pant.

Ima tu još puno kategorija, kao što je program za djecu, specijalni efekti za seriju i slično pa ako ste baš zapeli za čitanje apsolutno svih nominacija, svratite na Animation World Network.

Komentari

Nema komentara.