Trailer za novi Miyazakijev film! - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Trailer za novi Miyazakijev film!

Trailer za novi Miyazakijev film!

'Hauru no Ugoku Shiro' ili na engleskom 'Howl's Moving Castle' novi je animirani film tate Miyazakija, koji samo što nije.

01.07.2004 0 komentara

Trailer za novi Miyazakijev film!

Nadamo se da ste već do sada saznali da je Hayao Miyazaki jedan od najvećih japanskih animatora, autor, među ostalim, filma 'Sen to Chihiro no Kamikakushi', ili 'Spirited Away', ili, u nešto prikladnijem hrvatskom prijevodu, 'Avanture male Chihiro', koji trenutno igra u našim kinima pa ako ga još niste pogledali (nije nam jasno što čekate?!), trk u kino. Njegov novi film, koji je bio i razlog Miyazakijevog nedolaska na zagrebački Animafest kako bi primio nagradu za životno djelo, trebao bi biti u kinima, valjda japanskim, krajem 2004. godine, a do onda se moramo zadovoljiti mrvicama.

Trailer za film možete pogledati i downloadati ovdje, a samo jedan mali klik dovest će vas i do jednog teasera i par TV reklama za film. Dovoljno da razjapite čeljust i malo proslinite, samo pazite da ne curi po tipkovnici. Imajte na umu da je najveći dio filma rađen klasičnom animacijom, dakle crtanjem, a Miyazaki je poznat da svoje filmove većinom animira sam, barem koliko je to fizički moguće.

Howl (čarobnjak) i Sophie nakon metamorfoze u staricu

'Hauru no Ugoku Shiro' još je jedna fantasy priča kakve Miyazaki voli, u kojoj ćemo vidjeti fantastična bića i situacije iz bajke. Britanska autorica Diana Wynne Jones napisala je knjigu na temelju koje je nastao scenarij za film, a priča ide ovako: junakinja filma je Sophie, djevojčica koja nakon smrti oca živi sa maćehom i dvije polusestre. Budući da su jako siromašni, maćeha šalje starije sestre trbuhom za kruhom, jednu da uči magiju, a drugu da izučava zanat kod lokalnog pekara.

Sophie ostaje s maćehom i pomaže joj voditi dućan sa šeširima koji im je ostavio otac. Nakon što sestre propetljaju nešto s magijom, a Sophie naiđe na zlu čarobnicu i biva pretvorena u staricu, počinje avantura. Sophie kreće tražiti način da razbije čaroliju i nailazi na šarmantnog i smotanog čarobnjaka po imenu Howl, koji živi u dvorcu koji se kreće. Tu je i Calcifer, demon vatre koji pokreće dvorac i koji sklapa dogovor sa Sophie...

Pa i čarobnjak mora negdje osušiti veš, tsss...

Malo je poznato, ali Miyazaki je svojedobno posjetio Hrvatsku i ostao zadivljen našom skromnom domajom, pogotovo njenim morem pa se radnja njegovog filma 'Porco Rosso' događa na Jadranu, a film 'Kiki's Delivery Service' također je, navodno, inspiriran Hrvatskom. Pogledate li trailer za 'Howl's Moving Castle' vidjet ćete i nešto što vas može podsjetiti na Domaće i Malika Tintilinića pa ne možemo da se ne zapitamo je li Miyazaki čuo i za Ivanu Brlić-Mažuranić.

Kako god bilo, poučeni kvalitetom dosadašnjih Miyazakijevih filmova, jedva čekamo vidjeti što je sad smislio, a one koji još nisu gledali Chihiro i one koji tvrde da se radi o filmu koji je proizvod lošeg tripa, lijepo izgleda, ali, brate, traje predugo, možemo samo poslati u kino da (ponovo) pogledaju film.

Komentari

Nema komentara.