Disneyev film osvojio Annecy - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Disneyev film osvojio Annecy

Disneyev film osvojio Annecy

Završen je najveći svjetski festival animiranog filma, Annecy, pa evo da vas informiramo o filmovima koji su pokupili neke od nagrada.

14.06.2004 0 komentara

Disneyev film osvojio Annecy

Taman kada je počeo naš Animafest, završio je veliki festival u Francuskoj i prije nego što se u potpunosti prepustimo uživanju u animaciji u Zagrebu, napisat ćemo riječ-dvije o slavljenicima na velikom festivalu. Pa da smo mirni.

Glavnu nagradu, Grand Prix u Annecyju osvojio je film Mikea Gabriela, 'Lorenzo', u Disneyevoj produkciji. Film je rađen kombiniranjem 3D animacije i crteža na papiru, a priča o razmaženom mačku čiji rep jednog dana odluči živjeti svoj život. Žiri je svoj odabir 2D tehnike ispred 3D tehnike obrazložio komentarom da 'magija ne ovisi o tehnologiji i može nastati na autorovim skicama na papiru'.

'Ryan'

Posebno priznanje žiria dodijljeno je filmu 'Ryan', koji je režirao Chris Landreth iz Kanade. Rađen je tehnikom 3D računalne animacije, a sinopsis mu glasi otprilike ovako: gospodin žicaroš, jedan od pionira kanadske animacije, nominiran za Oscara, umjetnik koji ne može stvarati, bog koji promatra svijet, posrnuli anđeo, arogantan, sramežljiv, slomljen, ali ne i uništen.

'Birthday Boy'

Nabrajanje nagrađenih filmova moglo bi sada trajati do u nedogled pa ćemo vam na brzinu predstaviti samo neke od njih, a kompletni popis nagrađenih i detalje o njima možete naći na službenim stranicama festivala.

'Oseam'

Nagradu za najbolji debitantski film dobio je 'Birthday Boy', koji je režirao Sejong Park iz Australije, također računalno animiran u 3D-u, a govori o životu dječaka Manuka za vrijeme rata u Koreji. Nagradu u kategoriji dugog animiranog filma dobio je 'Oseam', čiju režiju potpisuje Baek-yeop Sung, koji priča o djeci koja su ostala bez majke. Simpatije publike osvojio je film 'The Crab Revolution', koji je režirao Arthur de Pins, a govori o tragediji koja već stodvadeset milijuna godina prati depresivne rakove...

'The Crab Revolution'

Komentari

Nema komentara.