Annecy nagradio Lisca - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Annecy nagradio Lisca

Annecy nagradio Lisca

'Fantastični gospodin Lisac' dobio je fantastične nagrade žirija i publike u Annecyju, a Michel Ocelot nagrađen je za najbolju TV seriju.

s.p. 13.06.2010 0 komentara

Annecy nagradio Lisca

Dodjelom nagrada završio je jubilarni 50. Međunarodni festival animiranog filma u francuskom Annecyju. 'Fantastični gospodin Lisac' Wesa Andersona dobio je Nagradu publike, ali i nagradu žirija za Najbolji dugometražni film u kojem je bio i redatelj 'Valcera s Bashirom' Ari Folman. Tako je ispravljena mala nepravda i genijalni 'Lisac' konačno je dobio par važnih nagrada, i to nakon što su na Oscarima i nagradama Annie pobijedila 3D 'Nebesa'.

Nagrada za najbolji kratki film otišla je australsko-britanskom filmu 'The Lost Thing' Andrewa Ruhemanna i Shauna Tana. Glavni junak filma je dječak koji otkriva čudno biće na plaži i odvodi ga doma, u svijet odraslih koji brinu o 'važnijim stvarima'. Vrijedi spomenuti da je specijalna nagrada za najbolju animiranu TV seriju otišla Michelu Ocelotu i njegovoj seriji o zmajevima i princezama koju smo predstavili ovdje.

U programu ovogodišnjeg Annecyja nastupili su i hrvatski filmovi: 'Moj put' Veljka Popovića i 'Nespavanje ne ubija' Marka Meštrovića, a u Studentskoj konkurenciji sudjelovale su i 'Miramare' - diplomski film Michaele Müller. Informacije o svim nagrađenim autorima i filmovima potražite na službenoj stranici Annecyja ovdje.

Komentari

Nema komentara.