Čeka vas Aardmanov prosti balavac! - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Čeka vas Aardmanov prosti balavac!

Čeka vas Aardmanov prosti balavac!

Studio za animaciju Aardman, poznat po Oscarom nagrađenom serijalu 'Wallace & Gromit' i filmu 'Chicken Run', nastavlja serijal 'Angry Kid'.

06.05.2004 0 komentara

Čeka vas Aardmanov prosti balavac!

Ako još niste čuli za ovu seriju kratkih animiranih filmova iz poznate britanske animatorske radionice, dovoljno je da znate da je nakon njene premijere na web siteu AtomFilms 2000. godine, ista doživjela deset milijuna gledanja te je zatim, prošle godine, emitirana i na postaji BBC 3.

Druga sezona serije o razmaženom i nepristojnom britanskom derištu, s neizbježnim britanskim smislom za humor, počinje se prikazivati ekskluzivno na stranicama AtomFilms-a, a sastoji se od 26 jednominutnih epizoda.

Prve tri epizode nude se odmah sretnicima s broadband vezama na Internet, putem AtomFilms-ove besplatne Hi-Def usluge, a zatim slijede novi nastavci jednom tjedno. Nakon premijere, epizode će biti dostupne i u svim ostalim uobičajenim streaming formatima.

'Angry Kid' je stilski nešto što je Darren Walsh praktički izmislio - ne radi se o animaciji gline, već o kombinaciji piksilacije, promjene maski na licu glumca i igranih dijelova, a radi se tako da se snima glumac, koji sjedi savršeno mirno ili se miče poput lutke, dok mu se na licu izmjenjuju maske kako bi se stvorila iluzija govora i pokreta, a sve je, naravno, snimano tehnikom stop animacije, kadar po kadar.

Glavni lik je iritantni, anarhični, tvrdoglavi klinac, čiji ispadi i glumatanja definitivno nisu za obiteljsko gledanje nedjeljom popodne. Zamislite, on čak govori riječi poput 'shit!' i... tko zna što još! Više o crvenokosoj zločestoči možete saznati na Aardmanovim stranicama.

Komentari

Nema komentara.