Tko će uloviti Lovca u žitu? - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Tko će uloviti Lovca u žitu?

Tko će uloviti Lovca u žitu?

Umro je legendarni pisac J.D. Salinger pa počinje borba za ekranizaciju njegovog najpoznatijeg djela. To su već pokušavali Brando, Malick, Spielberg...

s.p. 29.01.2010 0 komentara

Tko će uloviti Lovca u žitu?

Knjigoljupci širom svijeta žale za smrću kultnog pisca J.D. Salingera, no neki u tome vide novu priliku. Filmaši su pola stoljeća pokušavali ekranizirati Salingerov najpoznatiji roman, 'Lovac u žitu', no u tome nisu uspijevali dok je Salinger bio živ. Pisac je bio veliki ekscentrik koji je bio jako zahtjevan kada je odobravao izdanja svojih knjiga, odbijao je davati intervjue i mrzio je slavu, te jednostavno nije želio da se njegovo ime veže uz filmove.

A lista zainteresiranih filmaša je pravi 'Who is who' američke kinematografije. Među prvim aspirantima bio je filmski mogul Samuel Goldwyn, a 'Lovac u žitu' htjeli su snimiti Jerry Lewis, Marlon Brando, Jack Nicholson, Leonardo DiCaprio, Elia Kazan, Billy Wilder, Stephen Spielberg, Harvey Weinstein i Terrence Malick.

Impozantna lista, nema što! A ako još ima onih koji bi se latili ekranizacije Salingera, neka pažljivo prate što se događa s njegovom ostavštinom. Oni koji će naslijediti prava na njegove knjige vjerojatno su spremni ustupiti ih za određenu svotu novaca - osim ako perfekcionist Salinger nije to izričito zabranio u oporuci!

Komentari

Nema komentara.