Preminuo Michael Jackson - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Preminuo Michael Jackson

Preminuo Michael Jackson

Kralj popa, kiča i skandala iznenadno je preminuo u 50-oj godini od srčanog udara, prije najavljenog velikog povratka na scenu.

filmski.net 26.06.2009 0 komentara

Preminuo Michael Jackson

Najpoznatiji i svojevremeno najpopularniji pjevač na svijetu, Michael Jackson, preminuo je 25. lipnja uvečer, od srčanog udara u Los Angelesu. Čovjek čiji su život podjednako obilježili uspjesi kao i kontroverze, bio je uzor generacijama obožavatelja, ali i umjetnika koji su ga često navodili kao svog najvećeg idola. 

Posljednje godine života Jackson je proveo u izolaciji, rijetko se pojavljujući u javnosti, a i kad bi se pojavio skrivao se iza maske ili kostima. To je pokrenulo nagađanja da boluje od raka kože ili neke druge neizlječive bolesti. Ipak, pred nekoliko mjeseci Michael je najavio svoj veliki povratak na scenu, zakazavši nekoliko koncerata u Londonu, koji su se trebali održati već ovoga ljeta.

Njegov najveći profesionalni uspjeh bio je album 'Thriller', koji je postao najprodavaniji album na svijetu. U svojoj dugogodišnjoj karijeri, koja je započela još dok je kao dječak nastupao sa obiteljskim bendom Jackson Five, nanizao je mnogo zadivljujućih uspjeha zbog čega mu je njegova bliska prijateljica Elizabeth Taylor nadijenula nadimak 'kralj popa'.

Osim glazbene, Jackson se okušao i u filmskoj karijeri - debitirao je u ulozi strašila u fimu 'The Wiz' Sidneya Lumeta 1978., obradi klasika 'Čarobnjak iz Oza'. Pojavio se u još nekoliko projekata ('Moonwalker', 'Captain EO', 'Ghosts'), a posljednju ulogu odigrao je 2004. u 'Miss otpisana', parodiji u kojoj je glumio samoga sebe.

No, mnogo veći utjecaj na filmsku industriju od njegovih filmova imali su njegovi videospotovi, redom rađeni u viskoj produkciji i s najnaprednijim tehničkim dostignućima svoga vremena. Na njima je surađivao s vodećim redateljima, poput Johna Landisa (za 'Thriller'), Martina Scorsesea ('Bad') i Johna Singletona ('Remember The Time'). Također, ostavio je traga na mnogim soundtrackovima.

Komentari

Nema komentara.