'This Is It' je malo falš - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      'This Is It' je malo falš

'This Is It' je malo falš

Glazbeni film Michaela Jacksona ide na MTV, no kritičari primjećuju da glazba iz filma baš i nije autentična!

s.p. 18.11.2009 0 komentara

'This Is It' je malo falš

Američki MTV je kupio televizijska prava za eksluzivno prikazivanje hit filma 'This Is It'. MTV je svoju slavu stekao popularizirajući glazbene videospotove, a u tom formatu se odlično snašao Michael Jackson kojem su spotovi snimali velikani kao što su John Landis i Martin Scorsese. Jacksonov posthumni film 'This Is It' promovirao se kao jedinstveni glazbeni dokument koji prikazuje posljednje izvedbe 'kralja popa', no pokazalo se da film nije posve autentičan.

Muzika.hr objavila je informaciju da se 'u filmu nisu koristili pravi audio zapisi s proba održanih ovog travnja i svibnja, već stare demo snimke'. Glasnogovornik Sonyja Jim Kennedy objavio je da su to morali učiniti jer su 'originalne snimke nepotpune ili nejasne', a tvrdi i da se taj podatak navodi u odjavnoj špici.

Fanovima Michaela Jacksona ipak je najbitnije to što mogu vidjeti spektularni show svog idola, a nedostatak pravog zvučnog zapisa vjerojatno im nije toliko važan. Izvorni zvuk s generalnih proba očito ne bi zadovoljio visoke standarde, a vjerojatno bi i Michael, da je kojim slučajem još živ, kao pravi perfekcionist prihvatio i ideju o naknadnoj obradi zvuka.

Komentari

Nema komentara.