Misterije J.J. Abramsa - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Misterije J.J. Abramsa

Misterije J.J. Abramsa

Autor začudnih filmova i serija dobio je zadatak da zagonetkama napuni svibanjsko izdanje magazina Wired. U čemu je štos?

s.p. 22.04.2009 0 komentara

Misterije J.J. Abramsa

Urednici časopisa Wired odlučili su dodatno zaintrigirati čitatelje za svoje papirnato izdanje pa su odlučili angažirati J.J. Abramsa, čovjeka koji stoji iza intrigantnih serija kao što su 'Izgubljeni' i 'Fringe'. Abrams je osvojio i svijet filma uz kampanju punu tajni za 'Cloverfield' koja nije otkrivala ni radnju ni glavnog negativca, čak ni naslov filma. Njegov najiščekivaniji projekt je svakako najnoviji 'Star Trek' koji bi u naša kina trebao doći već početkom svibnja.

Stoga je glavni urednik Wireda povjerio baš njemu da napravi tekstove pune zagonetki koje će se moći rješavati samo u papirnatom, a ne i u online izdanju. Svibanjsko izdanje magazina Wired tako ima samo jedan upitnik na naslovnici, ali je zato čitav broj pun zagonetki i enigmatičnih članaka.

Jedan od čitatelja uspio je zamijetiti skrivene poruke, pa je proveo dane i dane rekonstruirajući njihova značenja - navodno je koristio i Morseov telegrafski kod. Na kraju je usmjeren na skrivenu internetsku stranicu, gdje se logirao i poslao poruku poslije koje je saznao da je prvi čitatelj koji je riješio misterij.

Abrams je u uvodnom tekstu odao počast misterijama koje toliko voli i upozorio čitatelje i gledatelje da su tajne najefektnije baš onda dok su neotkrivene. Primijetio je da ljudi vole otkrivati i prenositi 'spoilere' s bitnim informacijama iz filmova, pa bi mnogi rado saznali kako će konačno završiti njegov 'Lost'. No, tajne postoje da bi se čuvale pa i Abrams nastavlja intrigirati publiku - u svim medijima koji mu stoje na raspolaganju...

Komentari

Nema komentara.