Je li novi 'Star Trek' za drek? - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Je li novi 'Star Trek' za drek?

Je li novi 'Star Trek' za drek?

Objavljene su fotke iz novog 'Star Treka', koje su uvrijedile stare obožavatelje. A najveća uvreda je što redatelj Abrams uopće nije fan serije.

s.p. 17.10.2008 0 komentara

Je li novi 'Star Trek' za drek?

Paramount je ekskluzivno objavio fotografije i kratak sadržaj najnovijeg, 11. 'Star Treka' ili po naški - 'Zvjezdanih staza'. Fanovi serijala su oduševljeni efektnim slikama, ali im teško pada što će film umjesto za Božić gledati tek 8. svibnja 2009. Dobro raspoloženje Trekkiejima ipak najviše kvari ponašanje produkcijske kuće koja ze njih ne mari isuviše.

Studio Paramount je početkom godine osnovao Star Trek Webmaster Program i punudio stotinama webmastera s filmskih portala i stranicama obožavatelja da se uključe u njega. Obećano im je da će imati ekskluzivni pristup materijalima iz filma - čim budu dostupni. No na kraju su dobili samo link na sajtove kojima je produkcijska kuća zaista omogućila ekskluzivu - Yahoo i ostali Paramountovi partneri prvi su imali teaser filma, poster, a sada i slike. Fanovi su se, jasno, pobunili na forumu Webmaster Programa, a Paramount je njihove poruke jednostavno - izbrisao. Umjesto da se studio osloni na postojeću bazu vjernih štovatelja serije, radije su se okrenuli novoj (čitaj: mlađoj) publici koja im je komercijalno zanimljivija.


Teaser za 'Star Trek' (XI)

I sam redatelj J.J. Abrams je u velikom članku za Entertainment Weekly izjavio da ne drži puno do starog 'Star Treka' i njegovih likova. Izravno je najavio film kao posve novu franšizu, a čak je svetogrdno priznao da više voli 'Star Wars' nego 'Star Trek'! Najdraža stvar vezana uz 'Star Trek' nije mu ni film ni epizoda iz serijala, nego parodija 'Galaxy Quest'. Trekkijima je Abrams uputio i još izazovniju izjavu: 'Nismo radili film za ljubitelje Zvjezdanih staza, već za ljubitelje filmova'. Ha, filmofili su sigurno šira publika neko Trekkieji, ali možda nije pametno tako se lako odricati onih koji će sigurno stajati u redovima ispred kina i (nekoliko) puta kupovati ulaznicu za njegov film!

Eric Bana kao zlikovac

A ljubiteljima Star Treka (i filma općenito) evo i sažetka priče. Film počinje tako da svemirski brod Federacije, USS Kelvin, napada opaki Romulac (Eric Bana) koji traži jednog člana posade 'Star Treka'. Gledatelji onda mogu pratiti kako se mladi kadeti Zvjezdane flote Kirk (Chris Pine) i Spock (Zachary Quinto) sprijateljuju i postaju časnici Enterprisea, a publici se predstavljaju i ostali likovi iz originalne postave 'Star Treka' - McCoy (Karl Urban), Uhura (Zoë Saldana), Scotty (Simon Pegg), Sulu (John Cho) i Chekov (Anton Yelchin).

Producenti i filmaši nisu željeli otkriti previše jer moraju održavati zanimanje za film još pola godine, a sljedeće veliko otkriće je, naravno, trailer. Prvi će ga moći vidjeti gledatelji 'Zrna utjehe' koji u kina izlazi 14. studenog, a kada se najava filma pojavi na Netu, Filmski.net će to prenijeti svima - i Trekkiejima i filmofilima.

Komentari

Nema komentara.