Mrtva trka - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Mrtva trka

Mrtva trka

Stiže li Matt Damon na cilj kao prvi, tko će smjestiti Zeki Rogeru, koga će zamrziti Del Toro, koga izlemati Karate Kid i kad će taj 'Avatar' u kina?

s.p. 13.12.2007 0 komentara

Mrtva trka

Da li vas zanima kako izgleda Matt Damon u žutom trikou? E, pa zanima i Franka Marshalla koji producira film o poznatom biciklistu Lanceu Armstrongu /naslovna/. Marshall je izdvojio Damona kao glavnog kandidata za ulogu sedmerostrukog osvajača Tour de Francea, pa preporučujemo 'Bourneu' da nastavi s konstatnim vježbanjem. Nakon silnog trčanja, plivanja i vožnje u zadnjem Bourneu, očekujemo da malo zagrije i sic.

Frank Marshall se, osim s biciklizmom, bavi i novim Zekom Rogerom, tj. nastavkom igrano-animiranog hita Roberta Zemeckisa 'Tko je smjestio Zeki Rogeru'. Nastavak je bio u planu već sredinom 90-tih, ali planirani budžet je bio prevelik. U originalu se Zeko pojavljuje samo 48 minuta, a zamišljeno je da sequel ima 100 animiranih minuta. Sada je plan da se 'Roger Rabbit 2' radi u CGI tehnologiji, što će otuđiti staromodne fanove crtića – nitko od njih ne može prežaliti što je učinjeno od novog 'Beowulfa'.

Tko će po drugi puta smjestiti Zeki Rogeru?

Već smo javili da Guillermo del Toro radi kao bik, a sada otkrivamo da je našao – još posla. Za Universal će snimati film 'Haters', horor u kojem je glavni motiv iznenadno povećanje brutalnog i bezrazložnog nasilja u gradu. Neki već vide sličnost sa filmom 'Signal' kojeg smo najavili za Noć vještica, no del Toro je i inače originalan u prikazu nasilja – koliko ljudi je očekivalo toliko krvi u fantasyju 'Panov labirint'

Matt Damon, Marisa Tomei, Viggo Mortensen, Danny Glover i Kerry Washington nastupit će u dugometražnom dokumentarcu i TV seriji 'The People Speak' koja se snima prema povijesnoj knjizi Howard Zinna 'A People's History of the United States'. Riječ je o radu angažiranog autora koji raspravlja o rasnim, klasnim i inim problema u SAD-u, pa nije čudno da Moore stoji iza tog projekta. Michael Moore? A ne, Chris Moore, producent – 'Američke pite'. Što ćete, dosadile mu sexy komedije pa je sada na ozbiljnim temama...

Uvijek aktivnog Howarda Zinna nazivaju i 'američki Ghandi'

Sprema se i nastavak jednog filma za odrasle – 'Seks i grad' do svibnja 2008. neće još vidjeti kina, ali producenti već planiraju snimiti nastavak, čak i trilogiju. Toliko su uvjereni da će prvi 'Seks i grad' biti hit, izgleda da su provjeravali veliku čitanost naših vijesti o tom filmu.

Pričalo se da će u rimejku 'Karate Kida' malog Kida igrati sin Willa Smitha, no najbitnije je da izgleda Will našao i pravog glumca da glumi Kidovog učitelja Miyagija. To će izgleda biti redatelj i glumac Stephen Chow – svi koji su gledali njegov 'Kung Fu Frku' znaju koliko je on revolucionirao žanr kung-fu filmova, a sad se bacio i na znanstvenu fantastiku.

Tako to radi majstor Chow

Za Jamesa Camerona znamo da ga zanimaju 'Titanic' i SF projekti, njegova opsesija zna potrajati i po 15 godina, koliko čekamo njegov novi projekt, 3D SF 'Avatar'. Izgleda da nije bilo dosta čekanja -  složeni 3D efekti su odgodili premijeru filma sa svibnja 2009. na 18. prosinac 2009. Filmaši nisu previše tužni jer očekuju da se širom svijeta za to vrijeme izgrade dodatne 3D kino dvorane, što znači da bi možda i mi mogli vidjeti 'Avatar' u nekom od vrhunskih multipleksa koji se sada stalno otvaraju u Hrvatskoj...

Tračevi o 'Justice League of America' već su prevršili svaku mjeru, demonstrativno smo prestali pratiti silne promjene u castingu. Producentima nikad dosta promjena, pa bi navodno izmijenili i naslov o kojem pričamo već 20 članaka. Umjesto univerzalnog imena za superheroje, netko predlaže i 'domoljubnije' ime 'American Heroes'. Dok se oni ne odluče što će s naslovom, mi ga možemo zvati 'projekt o superherojima oko kojeg nikako da se odluče'.

Komentari

Nema komentara.