Remake Karate Kida? - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Remake Karate Kida?

Remake Karate Kida?

Haaa-ca! Karate Kid vraća se na velike ekrane kao Princ od Bel Aira Junior - tamnoputi kuštravi klinac od devet godina?

z.m. 01.10.2007 0 komentara

Remake Karate Kida?

Prije dvadeset i tri godine Karate Kid donio je tračak nade svim klincima koje su maltretirali školski kolege. Priča o dječaku koji uz mudrog i samozatajnog trenera postaje majstor drevne borilačke vještine odvela je generacije tinejdžera na prvi trening karatea. Film je postao apsolutni hit i zaradio 90 milijuna dolara od ulaznica, a nastavak, Karate Kid 2 bio je još uspješniji sa 114 milijuna.

Danas kada kino blagajnama vladaju roboti i stripovski junaci i kad je najveća zvijezda borilačkih vještina vremešni Jackie Chan (uz dužni respekt Stevenu Seagalu), Sony Pictures očito smatra da bi remake Karate Kida mogao ostvariti pristojni utržak. Vijest je zasada neslužbena, ali najtvrdokorniji fanovi (koji su i sami pred 23 godine bili kržljavi adolescenti) već se hvataju za glavu i viču – avaj!

Posebno ih je uzbudila vijest (koju donosi IGN) da će novi Karate Kid biti devetogodišnji Jaden Christopher Syre Smith ('U potrazi za srećom'), sin Willa Smitha. Inače, film bi se trebao snimati pod okriljem Overbook Entertainmenta koji je u Smithovom vlasništvu, a među producentima će se naći i Jerry Weintraub, koji je redio na originalnom filmu iz 1984.

Još nema vijesti tko bi se mogao naći u ulozi spretnog učitelja Miyagija, koji je kineskim štapićima hvatao muhe. Pat Morita, koji je igrao tu ulogu u originalu, preminuo je 2005. godine. Zanimljivo, Morita se 1994. pojavio u jednoj epizodi 'Princa s Bel Aira' u kojoj je Will Smith imao glavnu ulogu. Ipak, šuška se da će se glumačka postava sastojati većinom od afroamerikanaca.

Novinarka Empirea! Cijelu je priču o remakeu nazvala blasfemijom. 'Ne možete dirati Karate Kida! To je kao da spavate s nečijom sestrom i onda ju više nikada ne nazovete – to se jednostavno ne radi,' napisala je. Na istoj stranici pokrenuli su i peticiju protiv snimanja filma, ali obzirom da su sve ovo zasada glasine savjetujemo vam da se ne uzrujavate previše.

Komentari

Nema komentara.