Peter Jackson ide u rat - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Peter Jackson ide u rat

Peter Jackson ide u rat

Ne daju mu snimati 'Hobita', a nemaju para ni za njegov 'Halo', pa Jackson umjesto toga snima kratke i duge filmove o Prvom i Drugom svjetskom ratu.

s.p. 28.05.2007 0 komentara

Peter Jackson ide u rat

Već smo vam detaljno najavili planove Petera Jacksona, koji planira snimati fantastičnu dramu 'Lovely bones', no oni s dugim pamćenjem još se pitaju što je s planovima oko 'Hobita'. Što se desilo s pričom oko te ekranizacije i kako je završila svađa s New Line Cinema, koji se odrekao svog najprofitabilnijeg redatelja - Jacksona? Da se nisu rukovali uz 'mir, mir, nitko nije kriv' i zakopali ratne sjekire?

Prema Jacksonu, situacija je još gora nego što javnost zna. Iako diplomatski kaže da ima puno prijatelja u New Lineu, izjavio je da je pogođen zlobom koja se na njega usmjerava od pojedinaca iz te tvrtke. U svakom slučaju, Jackson sigurno više ne namjerava snimati 'Hobita', a New Line će morati požuriti sa snimanjem, jer ima vremenski ograničena prava na adaptaciju te knjige. 

Osim toga, Peter Jackson, koji je više nego uspješno izgurao riskantnu adaptaciju 'Gospodara prstenova', još uvijek ne gubi nadu oko ekranizacije video igre 'Halo'. Taj veliki Microsoftov hit, koji se prodao u više milijuna primjeraka, trebao je biti ekraniziran uz budžet od 145 milijuna dolara. Jackson je planirao producirati film, a režiju povjeriti Neillu Blomkampu, kojem bi to bila prva režija igranog filma. Blomkamp se dosad bavio izradom 3D animacije i specijalnih efekata za TV serije poput 'Smallvillea' i 'Stargatea SG-1'

Ogroman budžet filma i redatelj - debitant uplašili su producentske kuće Universal i 20th Century Fox, te je snimanje filma odgođeno na neodređeno vrijeme. 'Gospodar hitova' Jackson vjeruje da će rastuća popularnost igre Halo 3 potaknuti glavešine da još jednom razmisle o snimanju 'Haloa'. U međuvremenu nastavlja surađivati s Blomkampom, te su zajednički snimili 'Crossing the Line', 10-minutni kratki film o Prvom svjetskom ratu koji je snimljen sa HD digitalnom kamerom.


Crossing the Line, r: Peter Jackson (isječak)

No ni to nije sve; producira rimejk 'The Dam Bustersa', ratne drame iz 1954. o pilotima koji su specijalnim bombama uspijevali nanijeti velike gubitke Njemačkoj u Drugom svjetskom ratu. Za scenarista je odabran Stephen Fry ('Crna Guja'), jer je Jackson izjavio da mu treba engleski pisac koji bi razumio atmosferu Britanije u ratu, a da pritom ima i smisla za humor. Projekt je već dosta napredovao, kompjuterski se rade slike aviona Lancaster u letu, a napola gotove su i replike tog bombardera u punoj veličini. U svakom slučaju, dok pregovara o svojim novim projektima, Jackson ne sjedi besposleno već uvijek nešto snima i radi, a sada je već očito da su mu ratne i akcijske tema postala prava preokupacija.
Komentari

Nema komentara.