Oscar zove Vas i Jona Stewarta - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Oscar zove Vas i Jona Stewarta

Oscar zove Vas i Jona Stewarta

Zahvalite mami, tati, Bogu, Akademiji i Internetu što se baš vama pruža prilika da iz prvog reda pratite omiljene zvijezde na dodjeli Oscara.

z.m. 13.09.2007 0 komentara

Oscar zove Vas i Jona Stewarta

Čujte i počujte! Od 17. rujna možete sudjelovati u iznimnoj nagradnoj igri za sve prave zvjezdoljupce. Od dodjele Oscara dijeli vas samo 5 mjeseci, deset tisuća kilometara i malo luuude sreće. Na službenoj stranici Oscara pozivaju vas da se od 17. do 24. rujna prijavite za nagradno izvlačenje ukoliko želite svoje mjesto odmah uz crveni tepih ispred Kodak Theatrea. 

Priznajemo, sjedala nisu baš spektakularna – stolice na sklapanje - ali mjesto je dovoljno blizu crvenog tepiha da možete golim okom procijeniti tko je bio na drastičnoj dijeti, tko se koristi blagodatima photoshopa, tko se izbotoxirao... Prošlih su se godina prijavljivale tisuće ljudi, ali metodom slučajnog odabira mjesta dobije samo njih 300-tinjak. Put smještaj i hrana, naravno nisu uključeni, ali ako ste veliki ljubitelj holivudskih trač rubrika, onda ni to neće predstavljati problem.

Ako Oscare više volite pratiti iz vlastitog naslonjača i još se pri tom dobro nasmijati, onda će vam biti drago što je Akademija odlučila pozvati Jona Stewarta da bude domaćin dodjele 24. veljače 2008. Poziv je Stewart prokomentirao u svom stilu: 'Oduševljen sam što su me i drugi put zvali, jer znate kako se kaže – treća sreća!' Time se još jednom našalio na svoj račun i na komentare koji su uslijedili nakon dodjele 2006. godine, kad je prvi put bio domaćin.

Stewartov nastup je, naime, podijelio kritičare, a definitivno nije baš 'na prvu loptu' sjeo članovima Akademije i gostima u Kodak Theatreu. Stoga je Akademija za prošli izbor angažirala  Ellen DeGeneres koja je imala malo bolju gledanost nego Stewart godinu ranije. Vjerojatno jer je dobar dio gledatelja pohitao pred tv ne bi li je napokon vidio u haljini, no ona je ostala ostala vjerna sebi i cijeli show odvozila u odijelu.

 

No, Stewartovo 'otvaranje' Oscara u međuvremenu je postalo veliki YouTube hit, sve dok ga, zajedno sa svim ostalim 'Oscar trenutcima' putem sudske zabrane s Neta nije skinula producentica prošlogodišnjeg izbora i zadnjeg Spider-mana, čelična hollywoodska lady - Laura Ziskin. No, teta Laura je u međuvremenu od Akademije dobila košaricu, a umjesto nje za producenta ovogodišnjeg prijenosa angažiran je veteran Gil Canes, koji je posao dosad obavio rekordnih 14 puta. Čim je imenovan, Cans je svijet ubjavio i svoj izbor voditelja i - voila!

I dok Stewart i vjerni gledatelji njegova 'The Daily Show with Jon Stewart' na  Comedy Central slave, holivudske zvijezde vjerojatno - umiru od straha.

Naime, Stewartov 'prvi' oscarovski govor, ledio je lica nominiranih u iščekivanju podbadajućih šala. Primjerice, zavodničku narav Georgea Clooneya kometirao je naslovom njegovog filma 'Laku noć. I sretno', rekavši da je to omiljena rečenica kojom Clooney završava i - sve svoje spojeve. Za cijeli govor – klik:



 

Komentari

Nema komentara.