Keira Knightley otvara Veneciju - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Keira Knightley otvara Veneciju

Keira Knightley otvara Veneciju

Vijest da nikad mlađi redatelj nije dobio čast otvoriti Mostru potpuno je zasjenila činjenica da mu u filmu glumi lijepa Keira.

s.p. 18.06.2007 0 komentara

Keira Knightley otvara Veneciju

Britanski redatelj Joe Wright dobio je čast da ovogodišnji, 64. Venecijanski filmski festival otvori sa svojim filmom, povijesnom dramom 'Atonement'/NASLOVNA/. Priča filma je adaptacija istoimenog uspješnog romana Iana McEwana, u kojem 13 – godišnja  Briony Tallis neizbrisivo mijenja živote mnogih, kad lažno optuži ljubavnika (James McAvoy) svoje starije sestre (Keira Knightley) za zločin koji nije počinio...

Otvaranje Mostre i svjetska premijera spomenutog filma zbit će se 29. kolovoza, a osim Keire Knightley, na crvenom tepihu Lida očekuju se i ostatak podjele: James McAvoy, Romola Garai i Vanessa Redgrave. Rađen u produkciji Working Titlea i Universala, film će nakon svečane premijere krenuti u britanska kina sredinom rujna.

Direktor festivala Marco Mueller izjavio je da je ovo prvi put u povijesti festivala, da je film na otvaranju djelo tako mladog redatelja. No, 35 – godišnji redatelj Wright je osim 'Ponosa i predrasuda' i 'Atonementa', i prije snimao povijesne radove, pa je tako autor hvaljene TV serije o Charlesu II.  

Već smo najavili i ostale filmove festivala. Amerikanci će biti dobro zastupljeni na ovom art festivalu, od Haynesove biografije Boba Dylana 'I'm Not There', Ang Leejevog špijunskog trilera 'Lust, Caution', dugo očekivanog filma Paula Thomasa Andersona 'There Will Be Blood', pa do Woody Allenovog 'Cassandra's Dreama'.  

Europu predstavlja Ken Loach s još jednom radničkom dramom, 'These Times', a Eric Rohmer prikazuje svoj 'The Romance of Astrea and Celadon'. Azijski predstavnici su Jia Zhangke s dokumentarcem 'Useless', i Jiang Wenov 'The Sun Also Rises', film kojeg iz nekog razloga (Romi?) uspoređuju s Kusturičinim filmovima. 

26. srpnja očekujte da Mostra na svom sajtu objavi i službeni popis filmova festivala koji se održava od 29. kolovoza do 8.rujna...

 

Komentari

Nema komentara.