Halo, tko je? Peter Jack$on! - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Halo, tko je? Peter Jack$on!

Halo, tko je? Peter Jack$on!

Megauspješna pucačina 'Halo' u svom je pohodu na velike ekrane dobila uvjerljivo potkožene partnere. Peter Jack$on i Fran Wal$h imaju $tatu$ producenata.

m.n. 05.10.2005 0 komentara

Halo, tko je? Peter Jack$on!

First Person Shooter-ska igra 'Halo', koja broji više od 13.8 milijuna prodanih primjeraka i 600 milijuna dolara zarade, već je duže vrijeme u pripremi za ekranizaciju. Kako smo vas već ranije blagovremeno izvjestili, za scenarij je zadužen Alex Garland, striček po peru podjednako poznat u književnim i u filmskim krugovima ('Žal', '28 dana kasnije'). Kako su Universal i 20th Century Fox namislili produkciju zakotrljati na proljeće 2006. (prije toga još moraju snubiti nekog redatelja te uvjerljivu glumačku postavu), prije ostatka ove nabrijane priče filmu su trebali producenti.

Ako ćemo po izboru suditi – Peter Jackson i Fran Walsh su solidni aduti za potencijalni blockbuster. Nakon 'Gospodara prstenova' i 'King Konga' koji uskoro izlazi, ovaj se tandem se po prvi put odvažio na samo producentski deal tj. podršku filmu koji ne režira Jackson. Putem njihove kompanije WingNut Films 'Halo' će dobiti svesrdnu kreativnu injekciju, a Jacksonova će se novozelandska tvrtka Weta pobrinuti za kreaciju svih bića i minijatura, kao i za specijalne vizualne efekte.

Čini se da je za novu suradnju najzaslužniji Universal čiji je čelnik njihov odnos s Jacksonom dao na bubnjeve: 'Iza sebe imamo sjajne dvije godine, puno poštovanja i kreativnog nadahnuća. Divno je kad čovjek vidi toliki talent i predanost', prenosi Reuters. Možda je ipak samo htio reći: lova, lova, lova? Bez obzira na šuškave argumente, poznati je redatelj navodno veliki obožavatelj spomenute igre, pa mu je stoga velika čast sudjelovati u njezinoj adaptaciji.

Ako se teškašima još priduže Microsoftovi prsti, glomazna finacijska konstrukcija kao da nema kraja – budžet je veći od 100 milijuna dolara.
Komentari

Nema komentara.