Madman - novi superfrik Roberta Rodrigueza - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Madman - novi superfrik Roberta Rodrigueza

Madman - novi superfrik Roberta Rodrigueza

Novog Rodriguezovog superjunaka unakažena lica nazivaju postmodernim Frankeštajnom, a dolazi iz Snap Citya.

p.h. 21.12.2006 0 komentara

Madman - novi superfrik Roberta Rodrigueza

Robert Rodriguez je završio svoj dio dužnosti oko horora 'Grindhouse', razvikane suradnje sa 'zabušantom' Tarantinom, pa dok u miru kuje planove za predstojeći 'Sin City 2', prihvatio se produciranja filmske adaptacije stripa Michaela Allreda 'Madman' kojeg poznavatelji nazivaju postmodernom verzijom Frankeštajna.

Siroti se stripaš Allred kojeg ljubitelji Kevina Smitha možda pamte po cameo ulozi u uvodnim scenama iz filma 'Chasing Amy' dobrano načekao da se ovaj projekt realizira. Film je, nakon 1998. kad je Rodriguez otkupio prava, nekoliko puta trebao krenuti u produkciju, i to s Rodriguezom kao redateljem, no ovaj je odugovlačio i sad konačno redateljsku plaicu stavio u ruke Georgeu Huangu ('Swimming With Sharks'),

One slabijeg sjećanja upozoravamo da je upravo Allred odgovoran za nastanak filma 'Sin City', jer je Rodriguez preko njega stupio u kontakt s odvjetnikom Franka Millera. Rodriguez i bivša mu supruga, koproducentica Elizabeth Avellan iz Troublemaker studija produciraju film za Dimension Films.

Popularni Allredov junak - Madman je, kao i većina superheroja živio običnim životom u Snap Cityu, sve dok jednog dana nije nastradao u automobilskoj nesreći. Nakon što ga ožive, dvojica ludih znanstvenika dr Egon Boiffard i dr Gillespie Flem daju mu ime Frank Einstein (prema Sinatri i Einsteinu), a on postaje Madman, superjunak uništena lica, nadnaravnih refleksa i veelikih psihičkih moći.

Redatelj Huang ujedno je i scenarist, a Allredu je povjerena uloga koredatelja i supervizora, što znači da se, kao i u slučaju 'Sin Citya' kojeg je korežirao Frank Miller, možemo nadati stripovskom ugođaju i na velikom platnu.

Komentari

Nema komentara.